Lotul care a reprezentat România la Campionatul European de Fotbal din Germania a revenit în țară în urmă cu puțin timp.

Sute de oameni, copii, tineri și mai în vârstă i-au aplaudat și aclamat, rând pe rând, pe tricolori. Numele fiecărui jucător, dar și cel al selecționerului Iordănescu a fost scandat minute în șir. În plus, portarul Florin Niță, care tocmai a împlinit 37 de ani, a avut parte de o surpriză: Întreg stadionul i-a cântat La mulți ani!

Un alt moment cu adevărat emoționant a fost atunci când toată delegația României, împreună cu suporterii, a intonat Deșteaptă-te, române!

Căpitanul Nicolae Stanciu a luat microfonul și a ținut un scurt discurs, mulțumindu-le tuturor celor care au susținut echipa națională. Apoi, la microfon a venit Edi Iordănescu. Să fim mândri că suntem români, a spus selecționerul.

Delegația României nu a fost, însă, completă. Așa cum au anunțat și reprezentanții FRF, anumiți jucători au ales să nu se mai întoarcă la București și au zburat către alte destinații, în funcție de programul stabilit anterior. Unii, direct în vacanță, alții- în țările unde activează la echipele de club.

 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Deși era trecut de miezul nopții, foarte mulți români s-au adunat în fața bazei de la Mogoșoaia, în așteptarea naționalei.

Îmbrăcați în galben, cu steaguri, șepci, vuvuzele și tot felul de alte accesorii, suporterii au ținut să îi întâmpine cum se cuvine pe fotbaliștii care au ajuns până în optimile Campionatului European de fotbal din Germania. După ce au ieșit în stradă și au sărbătorit victoria cu Ucraina, egalul cu Slovacia și calificarea în optimi, românii au vrut să le fie alături încă o dată elevilor lui Edi Iordănescu. O echipă a Știrilor Kanal D a fost acolo și vă prezintă imagini memorabile!

"România! România!", s-a cântat fără oprire.

Accesul fanilor a fost permis pe stadionul centrului de pregătire de la Mogoșoaia. Suporterii și-au găsit locuri în tribune, iar fotbaliștii vor apărea în fața lor pe gazon.

 

Adevăratul motiv pentru care zborul tricolorilor a fost amânat

Ziua de miercuri nu a început prea bine pentru fotbaliștii români și reprezentanții staff-ului tehnic condus de selecționerul Iordănescu, care au primit vestea că zborul a fost amânat din cauza unor probleme. Inițial s-a spus că aeronava TAROM în care ar fi trebuit să se îmbarce lotul României de la EURO s-a defectat, iar aterizarea pe pământ românesc a fost decalată cu mai bine de 60 de minute.

"Din păcate, sosirea în țară s-a amânat. Aeronava care trebuia să aducă echipa națională în țară are probleme tehnice. În ciuda tuturor eforturilor făcute, nu s-a reușit găsirea unui alt avion disponibil pentru același orar de zbor. Astfel, tricolorii vor decola din Frankfurt la 21:30, ora locală, și vor ateriza la București la ora 00:45. Sosirea la Mogoșoaia este estimată la ora 01:15", a fost anunțul oficial făcut pe pagina de Facebook a naționalei.

Reporterii Știrilor Kanal D au aflat, însă adevărul!

Potrivit surselor noastre, cei de la federație care se ocupă de transportul echipei ar fi discutat înainte de meciul cu Olanda cu reprezentanții unei companii aeriene private. Ar fi întrebat dacă există o aeronavă disponibilă pentru ziua de miercuri, cu care tricolorii să se întoarcă în țară în cazul unei eliminări de la Campionatul European. Apoi, de dimineață federația a făcut anunțul că naționala se va întoarce în țară în această seară la 23.20.

Cei de la FRF, însă, nu oficializaseră un contract cu respectiva companie aeriană, astfel că dimineață, după ce au făcut acel anunț, au aflat că aeronava care le-a fost promisă ar fi fost dată între timp altcuiva.

FRF, mesaj pentru suporteri: Nu veniți la aeroport, veniți la Mogoșoaia

Reprezentanții Federației Române de Fotbal le-au cerut suporterilor români să nu îi aștepte pe fotbaliști la aeroport, pentru a nu perturba activitatea pe Henri Coandă, ci la centrul de la Mogoșoaia.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Turcia s-a calificat în sferturile de finală de la EURO 2024 și va întâlni Olanda. Tabloul complet al meciurilor

„Tricolorii vor ateriza la Aeroportul Henri Coandă la ora 00.45 și vor părăsi aeroportul prin salonul oficial. De aici, echipa se va deplasa direct la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, Casa Tricolorilor, unde suporterii care doresc să îi întâmpine îi pot aștepta. Federația Română de Fotbal face un apel către fani să nu vină la aeroport, deoarece nu va fi posibilă interacțiunea dintre echipă și suporteri în acest loc. De asemenea, menționăm că nu toți jucătorii echipei naționale vor reveni în țară în această seară”, se arăta într-un mesaj de la FRF.

Tricolorii, mesaj de mulțumire pentru românii de pretutindeni

După înfrângerea dureroasă cu Olanda și eliminarea de la Euro, fotbaliștii români au ținut să le mulțumească tuturor celor care le-au fost alături și i-au încurajat pe parcursul celor aproape 3 săptămâni petrecute în competiție.

"Dragi suporteri, vă mulțumim pentru sprijinul vostru extraordinar la meciurile de la EURO 2024! Ați colorat orașele în galben și ne-ați oferit un sentiment unic de mândrie. Prezența voastră a transformat stadioanele într-un adevărat Zid Galben, un zid de pasiune și determinare care ne-a încurajat la fiecare pas. Ați fost sursa noastră de energie și motivație. Datorită vouă, am simțit că jucăm acasă, indiferent de locul în care ne-am aflat! Continuăm împreună, cu aceeași determinare și pasiune, pentru ROMÂNIA!".

Edi Iordănescu, decizie după eliminarea României de la EURO 2024: „Familia mea are mai multă nevoie de mine decât are echipa”- Vine Mutu?

Imediat după meciul pierdut cu Olanda, selecționerul a dat de înțeles că ia în calcul retragerea de la echipa națională. Surse din anturajul FRF au declarat că Edward Iordănescu ar putea fi înlocuit de Adrian Mutu.

„Pentru mine, lucrurile sunt clare, eu sunt mândru de ce s-a realizat aici. Cred că echipa națională poate să crească. Am nevoie de odihnă. Sincer, au fost multe nopți cu 3-4 ore de somn. Am nevoie de odihnă, apoi cu siguranță va fi o discuție cu Federația și mai ales va fi o discuție cu familia mea.

În momentul ăsta, simt că familia mea are mai multă nevoie de mine decât are echipa națională. Au fost doi ani și jumătate grei, cu atacuri în multe momente, cu lipsă de încredere. Nu a fost ușor, mai ales pentru familia mea”, a declarat Edi Iordănescu, după ce România a fost eliminată de Olanda de la Euro.

În ceea ce privește meciul României cu Olanda, Edi Iordănescu a ținut să le mulțumească atât jucătorilor, cât și suporterilor, față de care și-a cerut și scuze pentru că drumul echipei noastre s-a oprit aici.

„Plecăm cu capul sus, dar cu sufletul frânt. Ne doream foarte mult pentru români. Am dat totul ca să mergem mai departe. Închidem o poveste frumoasă, care poate aduce în viitor lucruri foarte bune, dacă știm să gestionăm acest moment. Pentru fotbalul românesc, poate fi un nou început. Le mulțumesc băieților pentru implicarea lor, au depășit așteptări. Le mulțumesc băieților, sunt mândri de ei, și le cer scuze suporterilor, ei sunt campionii Europei, noi nu suntem.

Primele 20 de minute ne-au aparținut, am avut și ocazia mare prin Dennis Man. Am vrut să-i surprindem, să punem presiune pe construcția lor. Am fost agresivi, i-am pus în dificultate. După care, la prima situație a venit golul. Toate golurile lor sunt din acțiuni individuale, calitate foarte mare. E trist. Ne-a dat puțin peste cap ce s-a întâmplat. Ianis s-a lovit, Mogoș a făcut comoție. A trebuit să facem improvizație la improvizație”, a mai spus selecționerul.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si