Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Trupele ruse au dispersat violent cu grenade paralizante şi focuri de armă protestul locuitorilor din Herson

Forţele armate ale Ucrainei susţin că trupele ruse au folosit grenade paralizante şi focuri de armă pentru a dispersa, luni, o manifestaţie a protestatarilor ucrainenei, în orașul Herson, ocupat acum de trupele ruse, scrie Reuters.

Laura Macovei,

VIDEO Trupele ruse au dispersat violent cu grenade paralizante şi focuri de armă protestul locuitorilor din Herson

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Înregistrările video au arătat câteva sute de protestatari din Piaţa Libertăţii din Herson alergând să scape, în timp ce proiectilele aterizează în jurul lor. Se aud bubuituri puternice, focuri de armă şi se văd nori de fum alb.

 

Forţele de securitate ruse alergau, au început să arunce grenade paralizante în mulţime şi să tragă ”, a informat serviciul de presă al forţelor armate ucrainene într-un comunicat.

Citeste si: Scenarii plauzibile care pot duce la un armistițiu între Rusia și Ucraina. Au trecut 26 de zile de la declanșarea războiului dintre cele două țări

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Cel puţin o persoană a fost rănită, dar nu se știe cu exactitate cum, spun informaţiile preliminare.

În videoclip se vedeau nişte protestatari care se întorceau în piaţă. Un bărbat cu o pălărie neagră s-a întors, s-a oprit peste drum de trupele ruse şi a rămas acolo, ţinând deasupra capului un mic steag ucrainean.

Herson, primul mare oraș cucerit de ruși

Oraşul Herson, cu aproximativ 250.000 de locuitori, a fost primul mare centru urban care a căzut în mâinile trupelor ruse după ce acestea au invadat Ucraina pe 24 februarie.

Citeste si: Puțin mai ieftin, dar tot scump

De atunci, locuitorii au organizat demonstraţii regulate în centrul oraşului, protestând faţă de ocupaţia rusă şi arătându-şi sprijinul pentru guvernul de la Kiev cu steaguri ucrainene în mâini.

La începutul acestei luni, autorităţile ucrainene au comunicat că membrii Gărzii Naţionale a Rusiei au reţinut peste 400 de persoane în regiunea Herson pentru proteste organizate faţă de ocupaţia rusă şi au acuzat Rusia că încearcă să creeze un stat poliţienesc.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI