Fabuloasele plaje cu nisip fin și resorturi de lux ale Turciei ar putea să devină cât de curând o realitate trăită nu doar în vise pentru toți românii care așteptau cu nerăbdare o vacanță aici.

Dacă până acum autoritățile din Turcia impuneau restricții la graniță pentru turiști- de la 1 iunie- se gândesc să renunțe inclusiv la testele PCR! Cu alte cuvinte- va putea călători oricine spre exoticul tărâm.

Iulian și-au rezervat deja un sejur de o săptămână în Antalya.

„Abia așteptăm, eu unul și soția mea abia așteptăm să se scoată și să nu mai fim nevoiți de fiecare dată când călătorim să plătim, pentru că e un cost suplimentar, vă dați seama, noi călătorim destul de des și la fiecare vacanță să mai adăugăm cel puțin 100 de euro... aceștia ar fi bani de cheltuială”, spune tânărul.

Vacanță în Turcia fără testele PCR, pentru români

O astfel de vacanță merită toți banii- spun și alți români.

„Pentru tot ceea ce oferă, de la mâncărurile locale, de la port, de la muzica care se aude pe fundal de la moscheele care sunt acolo în rugăciune... e frumos!

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Istanbulul în primul rând, pentru că am auzit că este un oraș deosebit și mi-aș dori și să ajung într-un resort unde să mă relaxez cu soțul și copilul pentru că am auzit că pe ei nu-i întrece nimeni la ospitalitate”, spun românii.

Pe 17 mai, Turcia iese din lockdown și face un salt direct în sezonul estival. Numai în Antalya, anul acesta sunt așteptați în jur de 600.000

de turiști români.

„Turcia era dacă vreți, cea mai îndrăgită destinație pentru familiile cu copii, acele cluburi de vacanță, acele resorturi cu toate serviciile incluse sunt unice la nivel mondial.

Ne plac hotelurile cu foarte multe facilități, destinațiile cele mai căutate sunt în special Antalya și zona Bodrum Kusadasi”, spun agenții de turism.

Autoritățile din Turcia verifică la sânge măsurile din hoteluri

Totuși- există și teamă după eliminarea acestui triaj al turiștilor.

„Nu m-aș simți în siguranță! Atâta timp cât nu ai un control asupra cetățenilor care îți intră în țară, și vine cine vrea, când, vrea fără un test, nu m-aș simți în siguranță”, cred unii.

E bine de știu- însă- un lucru.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Turcia simplifică condițiile de intrare pentru turiști, dar în același timp își vaccinează cu prioritate angajații din hoteluri și verifică cu maximă atenție implementarea măsurilor saniare cerute unităților de cazare pentru ca turiștii să aibă o vacanță în siguranță”, explică Veronica Iordache, manager pentru destinația Turcia.

Și autoritățile din Cipru- altă destinație de vacanță a românilor- au schimbat regulile de călătorie din 10 mai- astfel că turiștii care prezintă la graniță dovada că s-au vaccinat nu mai sunt obligați să facă și un test PCR!

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si