„Apare o nouă nișă pentru turiștii care vor să își petreacă vacanțele în țară: citybreak-uri la Târgurile de Crăciun. Craiova și Sibiul au dat deja startul acestor evenimente, iar vizitatorii parcurg sute de kilometri pentru vacanțe scurte în care pozele cu Moș Crăciun sunt la mare căutare. Târgul din Craiova, de exemplu, atrage turiști și în timpul săptămânii”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Citybreak-uri preferate de turiști pentru Târgurile de Crăciun

Acest turist a venit tocmai de la Constanța pentru a vizita târgul de Crăciun din Craiova. El și soția și-au rezervat patru zile în inima Olteniei. 
„- Cu trenul am venit, cu trenul ne întoarcem.
- Le-ați luat pe rând? Pe rând. Ne-am documentat două săptămâni. Avem un dosar cu tot ce vrem să vizităm. Patinoarul cu Crăiasa Zăpezii, am făcut aseară poze acolo. Îmi place, e frumos. Deja vinul l-am băut, și aseară, și acum. ”, a spus Aurelian Amzu, turist.
Vizitatorii au luat centrul orașului la pas încă de orele prânzului. 
„- Noi locuim în Spania, dar suntem în vacanță în România.
- Ați venit special pentru târg?
- Da.
- Cum vi se pare? Foarte frumos, rămâne să venim și noaptea. Am venit acum prima oară ziua, dar e foarte frumos”, a mai spus o turistă.


Iar când vine vorba de poze, oamenii și-au găsit deja locurile preferate. 
„Acesta este unul dintre cele mai râvnite locuri pentru poze. Jilțul Moșului, căsuța pictată, bradul, dar și această figurină creează cadrul perfect, căutat de turiști”, a transmis Teo Argint, corespondent Știrile Kanal D.

Citește și: VIDEO- Craiovenii intră în spiritul sărbătorilor. Astăzi, turiștii sunt așteptați la deschiderea Târgului de Crăciun

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Cei care totuși îl vor pe Moș Crăciun în „carne și oase” aleg să facă poze cu el la căsuța specială, decorată în turcoaz și alb. 
„Au venit oameni din toate meleagurile țării. Chiar și din diaspora, Anglia, Italia. Eu recomand poza wide, să poată prinde toată căsuța Moșului, împreună cu renii Moșului și copilul în sanie”, a spus bărbatul în rolul lui Moș Crăciun.
O astfel de fotografie este făcută de către ajutoarele Moșului și costă între 25 și 35 de lei.  
Bradul cu ferestre, înalt de 20 de metri, este considerat atracția principală din centrul orașului. 
„Sunt din Turnu-Severin, am venit astăzi până în Craiova. Din păcate nu pot să stau până se dă drumul la luminițe, pentru că sunt departe”, a spus altă turistă.
Nu uităm nici de Crăiasa Zăpezii, figurina înaltă de 5 metri.
Turiștii pot vizita târgul până pe 2 ianuarie. 

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si