Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | UCRAINA. Volodimir Zelenski, de la președinte în film la sef de stat in viata reala

Un actor de comedie este noul presedinte al Ucrainei. Fara vreo experienta politica, cel de-al al saselea presedinte al fostei republici sovietice a primit voturile a peste 73 la suta dintre ucraineni, iar presedintele in functie, doar 25 de procente.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Actorul Volodimir Zelenski, nou intrat in politica, a obtinut ieri o victorie zdrobitoare in turul al doilea al alegerilor prezidentiale din Ucraina in fata presedintelui in exercitiu Petro Porosenko, reflectand amploarea nemultumirii alegatorilor fata de puterea actuala, conform unui sondaj la iesirea de la urne.

Umoristul de 41 de ani a obtinut 73,2% din sufragii, comparativ cu 25,3% pentru rivalul sau de 53 de ani, Petro Porosenco.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Fostul președinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici, condamnat în absenţă la 13 ani de închisoare

Zelenski a imbracat haina de sef de stat in popularul serial de televiziune "Slujitor al poporului", in care joaca rolul unui profesor de istorie care din intamplare ajunge presedinte. Multi observatori sunt de parere ca acest serial a contribuit substantial la succesul actorului devenit presedinte.

Citeste si: Ucraina în haos, după ce Rusia a deschis focul asupra a 3 vase ucrianene, în largul Peninsulei Crimeea. Lege marţială a fost propusă la miezul nopţii

Productia are în centrul atentiei clisee despre coruptia clasei politice ucrainene si dorinta unui nou inceput în politica.

La varsta de 41 de ani, Volodimir Zelenski este cel mai tanar presedinte al Ucrainei de pana acum.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI