O femeie în vârstă de 85 de ani care își plimba câinele a fost ucisă luni, când un aligator a tras-o într-un iaz de retenție din apropiere, în sud-estul Floridei, potrivit presei locale.

Citește și: Micuța Aya, născută în ruinele din cutremur și rămasă singură pe lume, și-a găsit o familie. Cine a adoptat-o și ce nume nou a primit

Gloria Serge își plimba câinele mic de-a lungul iazului din localitatea ei din Ft. Pierce când aligatorul a încercat să-i ia câinele, a declarat marți Comisia pentru Conservarea Peștelui și a Faunei Sălbatice din Florida.

„Doamna Serge a fost doborâtă, iar aligatorul a tras-o în apă de picior”, potrivit unui raport întocmit de comisie după incidentul tragic.

Aligatorul a fost capturat și eutanasiat

Cățelul a supraviețuit atacului

„Gloria Serge a fost trasă în apă mai adâncă și a murit în urma incidentului”, se spune în comunicatul oficial.

Aligatorul, care avea aproximativ trei metri lungime, a fost prins și eutanasiat, au adăugat oficialii americani.

Oficialii au spus că câinele a supraviețuit atacului, dar starea lui nu este cunoscută până la această oră.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Corpul femeii a fost recuperat, iar aligatorul implicat în incident a fost capturat de către un vânător de aligatori, a mai declarat comisia pentru pești și animale sălbatice.

„Gândurile noastre și cele mai profunde simpatii sunt către familia și prietenii victimei”, a declarat comisia într-un comunicat de presă.

Atacurile aligatorilor, relativ rare, dar periculoase 

Atacurile fatale ale aligatorilor sunt rare, dar totuși se întâmplă.

În 2016, Lane Graves, în vârstă de 2 ani, a fost ucisă de un aligator în timp ce se afla în vacanță cu familia sa din Nebraska la Walt Disney World. De atunci, sute de alligatori au fost mutați din zonă.

Potrivit Comisiei pentru Conservarea Peștelui și a Faunei Sălbatice din Florida, între 1948 și 2021 au existat 442 de mușcături neprovocate de aligator pe oameni, inclusiv 26 de decese.

Șansele ca o persoană din Florida să fie rănită într-un atac de aligator neprovocat este de aproximativ una la 3,1 milioane, potrivit comisiei.

Oficialii avertizează oamenii să fie atenți în jurul apelor, precum și împotriva hrănirii aligatorilor.

„Deși aligatorii se pot mișca rapid pe uscat, ei nu sunt bine adaptați pentru a captura prada din apă”, a spus site-ul agenției. „Cu toate acestea, ei se pot arunca spre pradă la câțiva metri de țărm.”

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si