Un cercetător american a doborât recordul mondial pentru cea mai lungă perioadă de timp petrecută sub apă fără depresurizare. Același bărbat are în plan să rămână sub apă din nou, dar de data asta pentru 100 de zile!

Joseph Dituri a petrecut peste 74 de zile într-o capsulă aflată pe fundul unei lagune de 10 metri adâncime din Key Largo, Florida. El a bătut recordul mondial și a specificat că nu are de gând să se oprească aici.

El intenționează acum să stea sub apă pentru cel puțin 100 de zile.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: „Pacientul M”: Bărbatul căruia i-a trecut un glonț prin creier, a supraviețuit și a descoperit o față stranie a lumii. „M se uita la ceas în orice direcție pentru a afla ora”

„Curiozitatea pentru descoperire m-a adus aici”

Bărbatul are 55 de ani și este profesor la o universitate din Florida și studiază modul în care corpul uman reacționează la expunerea pe termen lung la o presiune extremă.

El își dorește să-și bată propriul record mondial.

Citește și: Cadavrul unui bărbat a fost găsit în interiorul unui crocodil. El a fost dat dispărut după ce a mers la pescuit

„Curiozitatea pentru descoperire m-a condus aici. Scopul meu din prima zi a fost să inspir generațiile viitoare, să intervievez oamenii de știință care studiază viața subacvatică și să învăț cum funcționează corpul uman în medii extreme", a spus el, potrivit  BBC.

Citește și: Un fost gardian de lagăr nazist condamnat la închisoare pentru complicitate la peste 3.500 de crime a murit la 102 ani

Precedentul record mondial pentru cele mai multe zile petrecute sub apă la presiune ambientală a fost stabilit de doi profesori în 2014, în aceeași capsulă din Key Largo. Spre deosebire de un submarin, capsula nu folosește tehnologie pentru a se adapta la presiunea subacvatică.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si