Autoritățile americane au transmis că un pilot a fost ucis după ce avionul pe care îl conducea s-a prăbușit în parcarea unui centru comercial din Texas.

Citește și: Pericol de explozie în Iași. O autocisternă ucraineană încărcată cu propan s-a oprit în curtea unei case, lovind o țeavă de gaze

Un incendiu a izbucnit la locul incidentului, potrivit USA Today.

Echipajele de intervenție și pompierii din localitatea Plano, Texas au intervenit de urgență lângă centrul comercial Mama’s Daughters’ Diner.

Avionul s-a prăbușit în parcarea din fața restaurantului, dar focul s-a întins și către clădirea centrului comercial.

accident avion

Avion prabusit. Aeronava s-a prăbușit în parcarea din fața restaurantului 

[Sursa foto: Twitter]

Mașină lovită în cădere de avion

Potrivit Departamentului de Poliție din Plano, avionul era de tip Mooney M20 cu un singur motor și doar pilotul se afla la bord.

Administrația Federală a Aviației a transmis că avionul nu a încercat să aterizeze și "nu s-a ciocnit cu ceva” înainte de prăbușire.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Purtătorul de cuvânt al Plano Fire-Rescue, Daniel Daly, a explicat într-o conferință de presă că o mașină a luat foc după ce a fost lovită de apava avionului.

Citește și: VIDEO. Rusia a lansat cel mai mare atac cu drone asupra Kievului de la începutul războiului. O grădiniță a fost distrusă, cinci persoane rănite

Din fericire, în mașina croșată de avion nu se afla nicio persoană.

„În incendiul rezultat în urma accidentului aviatic, a fost implicat și un autovehicul parcat în care nu se afla nicio persoană”, a transmis oficialul.

„Din păcate, pilotul și-a pierdut viața în tragicul accident”, a declarat poliția într-o declarație pe X/Twitter.

Pilotul era singura persoană aflată la bord, dar numele acestuia nu a fost dat publicității.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În mod surprinzător, nimeni altcineva nu a fost rănit și nu s-au raportat pagube la alte clădiri în urma prăbușirii aeronavei de mici dimensiuni.

Momente de panică în centrul omercial din Texas

Martorii incidentului aviatic au povestit momentele de panică pe care le-au trăit. „S-a auzit o explozie, iar când am ieșit, era mult fum și mai târziu am auzit din nou un zgomot”, a declarat Kiu Nguyen, care se afla la un salon cosmtic din apropiere.

"A fost atât de înfricoșător. Toată lumea a ieșit și s-a văzut mult fum", "S-a auzit un zgomot uriaș și era mult fum", a spus un alt martor. 

Kevin Holigan, un alt martor, a declarat pentru CBS News că flăcările erau atât de mari, încât nu și-a putut da ce anume arde.

Accidentul a avut loc la mai puțin de un kilometru de Air Park-Aeroportul Dallas, dar nu este clar dacă acolo intenționa să meargă pilotul.

Cauza accidentului este momentan necunoscută, a adăugat site-ul postului american de televiziune CBS. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si