Jimmy Lippert Thyden, un bărbat în vârstă de 42 de ani din Virginia și-a îmbrățișat mama naturală pentru prima dată în timpul unei reuniuni de familie mult așteptate în Valdivia, Chile.

Citește și: Un actor cunoscut, arestat după ce a furat o pungă de chips-uri

În urmă cu patruzeci și doi de ani, angajații spitalului l-au luat din brațe pe fiul Mariei Angelica Gonzalez imediat după naștere și i-au spus ulterior că a murit.

Acum, îl întâlnea față în față la casa ei din Valdivia, Chile, potrivit USA Today.

„Te iubesc foarte mult”, i-a spus Jimmy Lippert Thyden mamei sale în limba spaniolă, în timp ce se îmbrățișau printre lacrimi.

„Am fost sufocat de gravitatea acestui moment”, a declarat Thyden pentru The Associated Press într-un apel video după reîntâlnirea cu mama și frații săi.

„Cum îmbrățișezi pe cineva într-un mod care să compenseze 42 de ani de îmbrățișări?”, a spus el.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Călătoria americanului pentru a-și găsi familia natală pe care nu a cunoscut-o niciodată a început în aprilie, după ce a citit știri despre copii adoptații născuți în Chile, care s-au reunit cu rudele lor natale cu ajutorul unei organizații non-profit Nos Buscamos.

Organizația a descoperit că Thyden s-a născut prematur la un spital din Santiago, capitala Chile, și a fost plasat într-un incubator.

Mamei sale, Maria Gonzalez i s-a spus să părăsească spitalul, dar când s-a întors să-și ia copilul, i s-a spus că acesta a murit și că trupul lui a fost incinerat, conform dosarului descoperit de Nos Buscamos.

Cum a descoperit bărbatul de 42 de ani că are o familie

Bărbatul care lucrează ca avocat în Virginia, SUA, știa că a fost adoptat, însă nu i s-a spus niciodată că mama sa trăiește. 

„Actele pe care le am pentru adopție îmi spun că nu am rude în viață. Și am aflat în ultimele luni că am o mamă, patru frați și o soră”, a spus Thyden în interviul din Ashburn, Virginia, unde lucrează ca avocat penal, reprezentând „oameni care arată ca mine” care nu-și pot permite un avocat.

El a explicat că a fost un caz de „adopție contrafăcută”.

Copiii din Chile, furați în masă și dați spre adopție în SUA

Nos Buscamos estimează că zeci de mii de bebeluși au fost luați din familiile lor din Chile în anii 1970 și 1980, pe baza unui raport al Poliției de Investigații din Chile, care a analizat pașapoartele de hârtie ale copiilor chilieni care au părăsit țara și nu s-au mai întors niciodată.

„Povestea adevărată a fost că acești copii au fost furați din familii sărace, femei sărace care nu știau ce se întâmplă. Nu au știut să se apere”, a spus Constanza del Rio, fondator și director al ONG-ului chilian.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Traficul de copii a coincis cu multe alte încălcări ale drepturilor omului care au avut loc în timpul domniei de 17 ani a generalului Augusto Pinochet, care la 11 septembrie 1973, a condus o lovitură de stat pentru a-l răsturna pe președintele marxist Salvador Allende.

În timpul dictaturii, cel puțin 3.095 de persoane au fost ucise, potrivit cifrelor guvernamentale, iar alte zeci de mii au fost torturate sau întemnițate din motive politice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si