Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Un doctor ne spune cum ne putem odihni cel mai bine peste noapte. Cum ne poate ajuta Metoda 10-3-2-1-0 să ne reglăm somnul

Metoda 10-3-2-1-0, propusă de medici, ne poate ajuta să ne reglăm somnul pe timpul nopții. Acești 5 pași simpli ne vor ajuta să ne odihnim bine peste noapte.

Ana-Maria Costea,

Metoda 10-3-2-1-0, propusă de medici, ne poate ajuta să ne reglăm somnul pe timpul nopții.

[Sursa foto: Unsplash]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Mulți oameni se confruntă cu insomnii. Alții, deși reușesc să doarmă, nu se pot odihni așa cum trebuie.

Lipsa somnului ne poate lăsa fără energie pe parcursul unei zile, iar dacă avem multe lucruri de făcut în acea zi, este cu atât mai neplăcut. 

Este recomandat să dormim cel puțin 7 ore pe noapte, însă mulți oameni nu pot dormi nici măcar atât.

Metoda 10-3-2-1-0, prezentată de un medic, ne indică pașii pe care trebuie să îi urmăm pentru a ne odihni cum trebuie peste noapte.

Este recomandat să dormim cel puțin 7 ore pe noapte.

[Sursa foto: Unsplash]

Cum ne poate ajuta Metoda 10-3-2-1-0 să ne reglăm somnul

10  reprezintă numărul de ore pe care ar trebui să-l petrecem fără să bem cafea, înainte de a merge la somn. Este benefic să fim atenți la orele la care ne preparăm cafeaua sau o comandăm pentru a o consuma. Nu este recomandat să bem nici ceaiuri care pot conține cofeină, ori sucuri acidulate care ne pot afecta somnul pe timpul nopții.

Citește și: Cum să-ți recâștigi energia pe final de zi?

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

„Băuturile cu cofeină vor dispărea din sânge în circa 10 ore și atunci vor rămâne și fără efectele stimulatoare" , spune Dr. Jess Andrade, într-un videoclip postat pe Instagram.

reprezintă orele de dinainte să ne punem în pat. În aceste 3 ori înainte de a merge la somn, este recomandat să nu mai mâncăm și să nu mai bem băuturi care conțin alcool.

Mesele pe care le avem cu puțin timp înainte de a ne culca pot crea reflux pe timpul nopții, iar băuturile alcoolice ne afectează ciclul somnului. 

Cum ne poate ajuta Metoda 10-3-2-1-0 să ne reglăm somnul

[Sursa foto: Unsplash]

Totuși, trebuie să fim atenți să nu ne culcăm având stomacul gol. Ceea ce putem face este să fim atenți la porțiile de mâncare pe care le consumăm, potrivit digi-world.tv.

reprezintă momentul în care încercăm din răsputeri să adormim imediat cum ne punem la somn. Acest lucru ne poate cauza anxietăți și frustrări și, de aceea, experții în domeniul medical ne recomandă crearea unei rutine clare prin care să ne putem relaxa și care să ne liniștească. Așa, putem adormi mai bine și putem avea un somn mai profund.

Dr. Jess Andrade ne spune că în ultimele două ore înainte de a ne culca trebuie să încercăm să ne relaxăm creierul. 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Sforăitul: cauze și tratament. Dr. Ioan Bulescu: „Există câțiva factori generali pe care pacientul ar trbui să-i ia în considerare: scăderea în greutate, renunțarea la fumat și alcool.”

La acest punct, experții spun că orele târzii pe care le petrecem în fața ecranelor este una dintre cauzele pentru care putem avea un somn agitat și deloc odihnitor.

„Cu o oră înainte de culcare, renunță la ecrane, întrucât lumina albastră strică ciclul de somn natural al corpului", mai spune medicul.

Acest număr ar trebui să reprezinte de câte ori apăsăm butonul de amânare a alarmei sau a alarmelor de dimineață, când încercăm să ne trezim.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr. Jess Andrade Pediatrics (@doctorjesss)

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI