Un indian foarte bogat și-a construit „în ceruri” un conac de 20 de milioane de dolari, pe un zgârie-nori de 33 de etaje. Cu toate acestea, bărbatul ar putea să nu se vadă niciodată locuind în casa de lux.

Bărbatul, pe numele său Mallya, a fugit din India în Marea Britanie și în prezent este acuzat de mai multe infracțiuni financiare, ceea ce îi reduc drastic șansele de a locui în locuința impunătoare.

De ce este atât de special „conacul din cer”?

Conacul este construit deasupra unui bloc impunător cu apartamente de lux, cu 33 de etaje și se află în Bangaluru, în India. Locuința este imensă, având aproximativ 4.000 de metri pătrați, două etaje, mai multe grădini minunate, un heliport și o piscină infinită.

Președintele Prestige Estates Projects, Irfan Razac, care a contribuit la dezvoltarea turnului incredibil, a menționat că întreg procesul de construcție al conacului a fost o adevărată provocare, mai ales având în vedere înălțimea la care urma să se afle casa impunătoare.

conacul din cer

Conacul lui Mallya valorează 20 de milioane de dolari.

[Sursa foto: Business Insider]

Citește și: Ce poți cumpăra cu 50 de euro dintr-un supermarket, în Japonia? O studentă româncă ne arată plasa uriașă de cumpărături

„Ne-am asigurat că îl construim exact așa cum a fost conceput”, a declarat el, conform Business Insider.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Această construcție nu este singura de acest gen. Alți bogați din India dețin turnul din Mumbai (n.r. al familiei Ambani). Acesta, în schimb, a costat „doar” 1 miliard de dolari și are nouă lifturi, un centru spa, un cinematograf cu 50 de locuri, trei heliporturi, un garaj cu 168 de locuri de parcare și este structurat pe 27 de etaje.

Cine este Mallya? Bărbatul riscă să nu locuiască niciodată în conacul său din cer

Revenind, însă, la conacul din cer, acesta a fost proiectat pentru Vijay Mallya, un afacerist indian, iar casa lui este complet separată de apartamentele aflate mai jos. Blocul de apartamente se numește Kingfisher Towers, iar terenul pe care a fost construit a găzduit casa strămoșească a afaceristului.

În anul 2016, Mallya a fugit din India și nu a plătit datoriile pe care le avea, de peste 1 miliard de dolari. Astfel, din urmă au venit acuzații de fraudă. Ulterior, el s-a refugiat în Marea Britanie.

În anul 2017, conacul lui Mallya nu era complet, conform celor relatate de presa din India. 

India a încercat de mai multe ori să-l extrădeze pe afacerist. Acesta și-a deschis afacerea cu băuturi alcoolice, brand-ul său numindu-se „KingFisher”. Berea lui „Kingfisher Strong” a avut cotă de piață de 36% și a reușit să ajungă în peste 65 de țări, printre care Japonia, Canada și Norvegia.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citește și: Tradiții de Buna Vestire 2024: Tradiții și obiceiuri românești. Cum afli când te vei mărita?

Tom Tugendthat, ministrul britanic al Securității Statului, a declarat pentru Press Trust of India, fiind întrebat despre posibila extrădare a afaceristului:

„Avem procese legale care trebuie trecute. Dar guvernul Regatului Unit este absolut clar, nu avem nicio intenție să devenim un loc în care să se poată ascunde cei care încearcă să se sustragă justiției” , a spus acesta.

La începutul anului 2024, The Times of India a relatat că o delegație a Biroului Central de Investigații al Indiei urma să viziteze Regatul Unit al Marii Britanii pentru a accelera extrădarea unor fugari extrem de căutați din India.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si