Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Un nou trend ciudat ia amploare pe internet. O tânără povestește cum se spală pe cap o dată pe lună

Un nou trend a luat rapid amploare pe internet. O tânără a postat un videoclip prin care a mărturisit că îți spală părul o dată pe lună. Medicii și hairstyliștii sunt, însă, de altă părere.

Maria Stiuca,

Trend ciudat - se spală pe cap o dată pe lună [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Un sfat ciudat care a atras peste 600 de mii de aprecieri împarte internetul în două. O tânără îi îndeamnă pe oameni să se spele pe cap o dată... pe lună! Și chiar și-a arătat părul după un astfel de experiment îndrăzneț. Ce spun medicii despre această cură pentru scalp, aflăm în materialul următor”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Trend nou pe internet: își spală părul o dată pe lună

Astfel de „sfaturi minune" pentru îngrijirea părului sunt tot mai frecvente în online. Tânăra din imagini a făcut furori pe o rețea de socializare cu un videoclip în care explică tuturor că a stat nespălată pe păr timp de mai bine de o lună.

Iar rezultatul nu numai că nu a fost tragic, ci dimpotrivă, măsura pare să îi fie benefică. Videoclipul a devenit viral cât ai zice... păr.
Pentru multe dintre doamne și domnișoare, mediul online este o sursă de inspirație când vine vorba de sfaturi în materie de îngrijire. Iar astfel de metode promovate și la îndemâna oricui, riscă să devină tot mai frecvente.
Cruntul adevăr este că masurile extreme precum cele promovate în online sunt oricum, numai benefice, nu.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Fenomenul care ne îmbolnăvește, NPC. Aplicația TikTok a devenit sursă de îmbogățire

„Să ne spălăm pe scalp o dată pe lună favorizăm depunerea de grăsime, creșterea bacteriilor și a fungilor și acest lucru nu este benefic pentru nimeni”, a explicat Iuliana Lupu, medic dermatolog.
Sfatul medical este susținut si de cel al specialiștilor în îngrijirea părului, care cred că frecventa spălării parului trebuie stabilită de fiecare individ în parte, în funcție de particularitățile podoabei capilare.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Părul, mai ales dacă este frig afară, vânt, ploaie, părul se deshidratează. Este bine atunci la salon, ritualul spălatului este unul mai complex, se aplică și o mască de păr,”, a explicat Georgiana Stravositu, hairstylist.
Tratamentul potrivit și îngrijirea corectă a firului de păr trebuie să țină cont de o mulțime de elemente.

„Dacă avem părul uscat și dacă ne vopsim este indicat să ne spălăm mai rar pe păr... o dată, de două ori pe săptămână. Dacă scalpul este seboreic, ne spălăm de 2-3 ori pe săptămână cu un șampon special pentru părul nostru”, a mai adăugat Iuliana Lupu, medic dermatolog,
Potrivit Asociației Academiei Americane de Dermatologie singurele persoane care își pot spăla părul mai rar sunt cele cu firul ondulat sau creț, care își permit să îl curețe o dată, la una sau două săptămâni. În schimb, cei cu firul de păr care are tendința de îngrășare, recomandarea este ca acesta sa fie spălat chiar și zilnic.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI