Flăcările puternice au cuprins în această dimineață trenul Regio 3331 Arad- Oradea, ambele motoare au fost afectate. Cele 20 de persoane și personalul trenului s-au auto evacuat, astfel nicio persoană nu a fost rănită.

20 de persoane, dar și personalul care se aflau în tren în momentul izbucnirii incendiului au ieșit singuri, toate persoanele fiind în siguranță.

Compania a anunțat că o comisie de cercetare va stabili care au fost cauzele de la care a pornit incendiul.

Se pare că garnitura de tren ar avea 100 de ani vechime. Totul s-ar fi produs din cauza unui scurtcircuit la motor.

VIDEO- Un tren de călători a luat foc în Bihor. Pasagerii au ieșit singuri din vagoane

VIDEO- Un tren de călători a luat foc în Bihor. Pasagerii au ieșit singuri din vagoane

[Sursa foto: ISU Crișana&News.ro]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Echipajele de pompieri au localizat şi au lichidat incendiul în jurul orei 07:20. În aceste momente pompierii ajunși la locul incendiului acționează pentru a înlătura efectele negative produse în urma incendiului. Potrivit autorităților nu au fost înregistrate persoane rănite. Trenul care circula pe ruta Arad-Oradea se află între localitățile Livada de Bihor şi Oradea.

Citește și: Un copil de 1 an și doi adulți, morți în urma unui accident teribil la Botoșani

Ce au transmis autoritățile?

„În această dimineaţă, pompierii militari orădeni au acţionat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un tren de călători cu două vagoane, care se deplasa pe ruta Arad-Oradea. Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul ISU Bihor, la ora 06.25, la faţa locului fiind mobilizate imediat, cinci echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Oradea cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, două autospeciale tip ABROLL, o ambulanţă SMURD tip B2 şi o autospecială de primă intervenţie

şi comandă.

În momentul sosirii forţelor de intervenţie la locul evenimentului, în vagoane nu se afla nicio persoană, toţi pasagerii (aproximativ 20), autoevacuându-se în siguranţă, iar flăcările se manifestau violent la nivelul întregului tren”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bihor, în această dimineață.

„Pompierii au localizat şi lichidat incendiul, care se manifesta deosebit de violent la nivelul întregului tren, în jurul orei 07.20, după care au acţionat în continuare la faţa locului, pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, la ora 10.00 un echipaj de pompieri aflându-se încă la locul intervenţiei. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit drept cauză probabilă a evenimentului, efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect”, a transmis ISU Bihor.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citește și: EXCLUSIV: Europarlamentarul care cere să se schimbe legea pentru deținătorii de stații de benzină/ Tudor Ciuhodaru: ”Aceste, ”Bombe cu ceas”, pot fi oricând detonate dintr-o neglijență umană”

Reacția ministrului Transporturilor

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a venit cu o reacție după incendiul care a izbucnit vineri la un tren de călători din Bihor. El a subliniat faptul că în ultimii 25 de ani nu s-a mai cumpărat nicio garnitură de tren.

„E o problemă pe care nu o avem noi că ţară în ultimul an sau în ultimii doi ani. De peste 25 de ani în România nu s-a cumpărat nicio garnitură nouă. 161 de garnituri sunt în achiziţie, primele vor veni în această toamnă. Nu poţi să ai pretenţii de condiţii europene când timp de peste 25 de ani nu s-a cumpărat niciun tren nou. Toate aceste achiziţii se fac în perioada următoare, urmând că derularea contractelor să se desfăşoare pentru cele 161 de trenuri noi”, a declarat Sorin Grindeanu, la Timişoara, după ce a fost întrebat cum comentează izbucnirea unui incendiu la un tren de călători din Bihor.

Cea de-a doua componentă este cea de investiţii în infrastructură feroviară. În vest aceste investiţii se vor derula în anii viitori pe finanţări asigurate fie de programe operaţionale, fie de la PNRR. Săptămâna trecută am fost şi la centură şi am vizitat şi şantierele CFR dintre Arad şi Simeria. Undeva la jumătatea anului 2024, de la Curtici la Sighişoara vom avea linie modernizată, deci se va putea circula cu 160 km pe ora. După ce vom achiziţiona noile garnituri lucrurile vor ajunge la normal”, a precizat Sorin Grindeanu.

„Acest incident s-ar putea repeta oricând”

Rodrigo Maxim, președintele Federației Sindicatelor Transporturilor Feroviari din România, a spus că există pericolul ca acest incident să se repete oricând.

„Guvernul României nu a aprobat nici până acum bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2023. CFR Călători nu are bani nici pentru piese de schimb pentru locomotivele care rămân defecte sau iau foc. Din această cauză, multe locomotive rămân defecte.

În lipsa unui buget de venituri și cheltuieli aprobat pe anul 2023, CFR Călători nu mai are bani nici măcar pentru piese de schimb, iar locomotivele sunt folosite peste puterile lor de funcționare", a declarat președintele FSTFR pentru Antena3.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si