O nouă erupție vulcanică a avut loc în această dimineață, după ora 7:00 (8:00 în Elveția, n.r.), la sud-vest de capitala islandeză Rejkyavik. Incidentul a fost anunțat de biroul național de meteorologie.  Departamentul de securitate publică al poliției naționale a declarat imediat stare de urgență în zonă.

Scene apocaliptice în apropiere de Rejkyavik 

Se pare că o fisură s-a format în Sundhnúk, la nord de Grindavík, în jurul orei 7.57,

iar mai apoi aceasta a continuat să se adâncească. Prim-ministrul islandez Katrín Jakobsdóttir a declarat după începerea noii erupții vulcanice că ”situația este terifiantă”.

"Este înspăimântător să vedem cât de aproape este erupția din Grindavík care a început în această dimineață", a declarat aceasta.

Erupție vulcan Islanda

Un vulcan a erupt din nou în apropiere de capitala Islandei.

[Sursa foto: RSI]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Incident teribil la o nuntă. Zeci de oameni au ajuns la spital, după ce podeaua unui restaurant s-a prăbușit în timpul petrecerii: ”Era foarte mult praf, nu se vedea nimic”

Din fericire, orașul Grindavík, locuit de pescari a fost evacuat cu o seară în urmă, astfel încât pericolul să fie cât mai mult cu putință evitat.

"Acesta este scenariul de care ne temeam cel mai mult, lava în apropierea unei zone construite. Lava curge în grădină", a relatat un localnic, conform RSI. Conform autorităților, oamenii nu se vor putea întoarce în casă cel puțin până la vară.

Bărbat dispărut după ce a căzut într-o fisură 

Pe data de 18 decembrie a avut loc o altă erupție în peninsula Reykjaness, care a omorât peste 20 de persoane. Acum, totul s-ar fi petrecut mult mai la sud decât la acea dată, informează presa locală. De asemenea, în peninsula Rejkjanes, la câteva zeci de kilometri de capitala țării au avut loc o serie de cutremure și în luna noiembrie 2023, ceea ce a stârnit frică.

Erupție vulcan Islanda

Imagini apocaliptice cu vulcanul care a erupt din nou.

[Sursa foto: X]

Viața unui bărbat a fost pusă în pericol din cauza crăpăturilor formate. Specialistul a încercat să acopere acele fisuri, moment în care s-a prăbușit în gol. Mai multe echipe de salvare l-au căutat, însă fără succes.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si