Close sidebar
Close sidebar

VIDEO: Unde se află rezervaţia de bujori, unică în Europa? Turiștii sunt fascinați de acest colț de rai

Zeci de turiști s-a delectat în acest weekend la prima ediţiei a Festivalului Bujorului de stepă! Aceștia au rămas plăcut suprinși de frumusețea locului.

Stefania Pavel,

Imagini cu rezervația de bujori.

[Sursa foto: Captură ecran TikTok]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un loc inedit, care se află în România, a strâns weekendul acesta zeci de turiști! Este vorba despre rezervația de bujori, unică în țară, acolo unde a avut loc și prima ediţie a Festivalului Bujorului de stepă, informează Observator.

Ce activități au putut face turiștii în zonă?

Interesant este faptul că, deși acest loc se află la peste 450 de metri înălțime, planta s-a adaptat zonei și înflorește.

Citește și: Cum a fost cerută în căsătorie o tânără din Baia Mare? "M-am gândit să fac ceva diferit". Polițiștii au fost implicați

Evenimentul a avut loc în curtea Castelului Calendar, din județul Mureș.

Așadar, turiștii care au ajuns aici s-au lăsat fascinați de frumusețea florilor, a locului și au cumpărat diverse obiecte artizanale de la meșteri.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

”Festivalul aduce o sinergie de a celor două obiective cărora le-am alăturat alte elemente de identitate ce constau în gastronomie, producători, meşteri populari şi artizani”,  a explicat organizatorul pentru sursa citată mai sus.

Imagini cu rezervația de bujori.

[Sursa foto: Captură ecran TikTok]

Castelul calendar, bijuteria Transilvaniei

Pe lângă aceste activități, turiștii au vizitat şi faimosul Castel Ugron din Zau de Câmpie, care are 365 de ferestre, câte zile sunt într-un an, 4 turnuri, la fel ca numărul de anotimpuri, 52 de camere, câte sunt săptămânile, 7 terase câte zile sunt într-o săptămână şi 12 holuri, câte sunt lunile anului.  

Imagine cu Castelul Ugron.

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Cel mai sărac oraș din România este în Moldova. Din 15.000 de locuitori, doar 900 au locuri de muncă

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Din păcate, Castelul Calendar a fost scos la licitaţie de către Muzeul Judeţean Mureş, în anul 2023, pentru 2,1 milione de euro, scrie NewsWeek. Motivul ar fi lipsa fondurilor, obiectivul fiind deja într-o stare avansată de degradare. Muzeul județean a investit peste 600.000 lei în acest castel, pentru consolidare, curăţarea şi realizarea lucrărilor urgente, deoarece se afla în mare pericol.

@andrei_world1 ❤️WOW- acest loc este unic in lume❤️ Rezervatia Naturala Bujorul de Stepa se intinde pe o suprafata de aproximativ 3,5 ha, este impartita in 2 loturi si detine aproape 50.000 de exemplare de bujori de stepa in total. Este unicul loc din lume in care bujorul de stepa creste la o altitudine atat de mare, de 450-500m. 👉Tu stiai de acest loc? #rezervatienaturala #unicinlume #bujoruldestepa #bujoridestepa #paeonia #zaudecampie #mures #romania #romania🇷🇴 #romaniatiktok #romanian #romaniamea #roumanie #rumania #romaniateiubesc #romaniateiubesc💙💛❤️ #visitromania #visit #viralvideo #viraltiktok #viral_video #virale ♬ Strada iubirii- Yuka

Acesta a fost ridicat la început de secol XX la comanda lui Istvan Ugron, diplomat în imperiul austro-angar, a fost confiscat de comuniști și transformat în centru de colectare a cerealelor, școală și centru de plasament.  Din anul 2012 acesta nu mai este folosit.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI