George Serban, roman din Miami: In acest moment ma aflu pe Lincoln Road, unul dintre cele mai aglomerate puncte turistice din Miami. Cum se poate vedea, in spatele meu nu este absolut nimeni pe strada la ora aceasta pentru ca autoritatile au spus ca la ora 2.00 furtuna va ajunge in Miami.

In plina zi, cerul se intuneca, rafalele de vant de peste 300 de kilometri pe ora distrug totul in care, iar cantitatea imensa de apa carata din ocean pe uscat inunda tot!

DONALD TRUMP, PRESEDINTELE SUA: Nici macar nu stim la ce sa ne asteptam! Stim doar ca va fi cel mai puternic din istorie. Nici macar nu cred ca am mai auzit pana acum de categoria 5. Stiam doar ca exista asa ceva!

Locuitorii din Bahamas, carora premierul le-a vorbit plangand, au vazut deja puterea uraganului.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

HUBERT MINNIS, PREMIERUL ARHIPELEAGULUI BAHAMAS: Este, probabil, cea mai trista si mai rea zi din viata mea in care ma adresez poporului din Bahamas!

Alimentat cu apa din Oceanul Atlantic, uraganul a prins, insa, si mai multa forta.

Este, in acest moment, cel mai devastator inregistrat vreodata!

Imaginile surprinse de pe Statia Spatiala Internationala si puse la dispozitie de NASA ii arata adevarata dimensiune! Un con urias, in forma de stadion, din care nu lipseste o furtuna de fulgere. Deasupra lui, e soare si frumos. Dedesubt, insa, este cosmarul celor peste care va veni!

Pilotii unui avion au fost nevoiti sa treaca pe langa con- iar zborul a fost o incercare pe viata si pe moarte!

Potrivit traiectoriei calculate de NASA si de Serviciului national de meteorologie din Statelor Unite, ochiul uraganului- asa cum este denumita zona cu cele mai puternice rafale de vant, ramane mereu pe ocean. Acest scenariu se va traduce prin doua aspecte.
In primul rand, rafalele- care sunt acum masurate la 354 de km/ora, nu vor lovi uscatul, ci doar acelea de 300, 320 de kilometri pe ora sau mai mici.

In al doilea rand, insa, cantitatea de apa stransa in con si coborata apoi pe tzarm prin marginile uraganului va fi uriasa. Valurile sunt in acest moment cu 7 metri peste nivelul oceanului!

In goana dupa provizii si carburanti, oamenii au golit supermarketurile de apa si conserve, dupa ce au stat ore intregi la cozi interminabile!

Scene desprinse din filmele despre apocalipsa sunt si in benzinarii sau in magazinele de bricolaj pentru ca toti au doar doua optiuni: sa fuga cat mai departe de zonele amenintate de uragan sau sa ramana in case, pregatiti sa il infrunte.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si