„După uraganul Helen, care a ucis 200 de oameni și a provocat pagube de miliarde de dolari în șase state, America se pregătește pentru încă un dezastru. Cu rafale de vânt de până la 270 de kilometri pe oră, Milton se îndreaptă spre Florida și amenință să producă o catastrofă. Va fi cel mai puternic uragan din ultimul secol, anunță autoritățile, care au emis ordin de evacuare în masă.

„Plecați sau riscați să muriți!” au auzit sute de mii de oameni. Cei care decid să rămână au fost avertizați să își scrie numele pe mâni ca să poată fi identificați dacă vor fi luați de ape”, a spus Christian Sabbagh.

Sunt cozi nesfârșite de mașini pe drumurile care ies din Tampa, unde uraganul Milton este așteptat să lovească necruțător. Peste un milion de oameni au primit ordin de evacuare încă de azi-noapte.

Citește și: VIDEO Zeci de morți și sute de răniți după taifunul Yagi

Uragnaul va fi o problemă de viață și de moarte

„Va fi o furtună catastrofală! Țineți cont de avertismente. Este o situație de viață și de moarte”, a spus Jane Castor, primarul orașului Tampa.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Pământul își pierde „semnele vitale”. Experții avertizează că „omenirea atârnă de un fir de păr”: „Ar putea avea loc un colaps”- antena3.ro

Citeste si: Cine este șoferul care a gonit pe contrasens pe Autostrada A7. A primit o amendă usturătoare şi a rămas fără permis- wowbiz.ro

Pericolul este atât de mare încât meteorologul John Morales a izbucnit în lacrimi atunci când a realizat, în timpul unei transmisiuni în direct, că Milton a ajuns la categoria 5.

„Este un incredibil, incredibil uragan.

Presiunea s-a prăbușit cu... cu 15 milibari în 10 ore. Îmi cer scuze! Este prea...”, a spus John Morales, meteorolog.

Pentru cei care nu cred în puterea naturii, pe paginile de socializare circulă clipuri explicative.

Autoritățile duc o luptă contra timpului pentru îndepărtarea resturilor lăsate de precedentul uragan, Helen. Pe străzile revășite zac mormane care pot deveni extrem de periculoase când va veni din nou vijelia.

Citeste si: Anunț important pentru pensionare! Cum se desfășoară recalcularea din oficiu a pensiilor- kfetele.ro

Citeste si: Cine va câștiga Premiul Nobel pentru Chimie 2024? Materialele inovatoare și inteligența artificială, în topul favoriților- radioimpuls.ro

Citeste si: A fost dezlegat misterul insulei bântuite din Italia, unde oamenii văd zilnic fantome și femei zburătoare. Secretul se află în pâine- antena3.ro

Citește și: VIDEO Dezastre naturale în destinații turistice! Un incendiu din Albania a ajuns să ardă șezlongurile de pe o plajă

Ce sfaturi au primit oamenii

Ca să se protejeze, inclusiv de forța nimicitare a apelor, pe fațada spitalului din Tampa s-au montat panouri de rezistență ancorate cu frânghii de oțel. Protecția a făcut față cu brio data trecută, dar nu se știe dacă o va putea face și acum.

Cu rafale de vânt de până la 270 de km/h, Milton a fost catalogat drept „uraganul monstru”, unul dintre cele mai puternice din istorie, surclasând Katrina.

În extremitatea nordică a Peninsulei Yucatan și pe coasta de vest a Floridei, localnicii au primit ordin să se adăpostească pe terenuri mai înalte. Situația este atât de gravă, încât oamenii au fost sfătuiți să își scrie numele pe mâini pentru a putea fi identificați dacă vor fi măturați de ape, scrie presa americană.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si