În Băița, Maramureș, doi antreprenori au vrut să organizeze o tabără unde copii să vină să se bucure de viața la țară. Înconjurați de natură și animale, dar și cu piscină în curte, organizatorii pun la dispoziția copiilor vacanța ideală.

Maramureș, locul unde tabăra devine vacanța ideală la bunici

"Și ține-o bine... Lasă, că prind eu una.... Păi, mie îmi place că mă joc cu animalele!", spune un copil din tabără.

Unii dintre cei mici văd pentru prima oară o parte dintre animalele domestice de aici. Bucuria li se citește pe chip în timp ce au parte de activități nenumărate, toate desfășurate în are liber, printre animale.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Tabăra este organizată lângă Baia Mare și pare desprinsă dintr-o vacanță ideală la bunici. E drept, pe lângă orătăniile din bătătura bătrânilor, aici s-a inflitrat și confortul vieții moderne. Copiii beneficiază inclusiv de o piscină. Inițiatorii acestui proiect spun că profitul nu e uriaș, dar merită pentru că așa petrec mai mult timp inclusiv cu propriii copii.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Bătrânii munților: povestea izolaților dintr-un cătun clujean

Satele îmbătrânesc pentru că tinerii le părăsesc

Lipsa de conectare cu viața de la țară ascunde și o realitate tristă.

Satele sunt tot mai goale, iar nepoții ajung tot mai rar în curtea bunicilor. Fenomenul îmbătrânirii satelor este o problemă reală care afectează tot mai multe zone din țară.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Plantație de orez, din nou, la Rojiște. Un spaniol și un român cultivă hectare întregi de orez


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si