Vacanța de toamnă... petrecută cu bunicii. Pentru mulți elevi, astăzi a fost ultima zi de cursuri din primul modul de școală. Numai că zilele de vacanță ale copiilor nu coincid deloc cu planurile de concediu ale părinților. Singura salvare sunt seniorii care abia așteaptă să stea cu nepoții, dar cine nu-i are trebuie să bage mâna în buzunar, transmite Cristian Sabbagh.

Sute de mii de elevi, dar și profesorii din Capitală au avut astăzi parte de ultima zi de școală din primul modul de cursuri.

Pentru ei, vacanța începe mai devreme cu o zi față de ceilalți, datorită sărbătorii Sfântului Dimitrie cel nou, ocrotitor al Bucureștiului.

Vacanța intermodulară este petrecută la bunici

- Cum sunteți în ultima zi de școală înainte de vacanță?

- Foarte bine și fericiți că intrăm în vacanță.

- Și aveți niște planuri pregătite pentru această săptămână?

- Doar muncă noi.

Impropriu spus vacanță, atâta timp cât părinții abia reușesc să mai țină pasul cu toate zilele libere pe care le au copiii. De o vacanță în adevăratul sens al cuvântului nici că se mai pune problema.

- Și copilașii?

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

- Copilașii singuri, cum ne descurcăm, pe la țară, pe la bunici, pe la părinți...

Citește și: 27 octombrie 2023 este zi liberă pentru elevii din București. Școlile vor fi închise de Sf. Dumitru

Majoritatea își ia concediu în vară, când merge toată lumea la mare, acum dacă le-a mai rămas din concediu să plece pe undeva, pleacă, dacă nu...

aia e. Mulți nu au bunici, nu au cu cine să îi lase, afterul nu merge și atunci e o cheltuială în plus că va trebui să meargă la after privat și nu cred că e o mare bucurie, în sensul ăsta.

120 de zile fără școală, în care intră vacanțele, sărbătorile și punțile calendaristice. De atâtea zile libere au parte elevii în acest an școlar- la care mai adăugăm și weekendurile. La polul opus, zilele de concediu ale părinților trec doar puțin de 20, plus sărbătorile. Mult prea puține pentru a găsi un echilibru pentru tot timpul în care elevii trebuie să stea acasă.

Noi pe vremea noastră n-aveam atâtea vacanțe. Acum sincer cam lăsăm plecatul la munte pentru ianuarie februarie, sunt mai ok și prețurile, dar nu reușim să ținem pasul cu toate vacanțele. Dar pentru asta sunt bunicii, ei abia așteaptă.

Tocmai de aceea, responsabilitatea pică, de cele mai multe ori, pe umerii bunicilor.

Avem bunicii care ne ajută foarte tare și o să aibă ei grijă.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Pff... nu avem prea multe zile de concediu, câteva zile doar atât și ea va sta la bunici după munte și cam asta. Deci rămâne și pe umerii bunicilor? Da, clar că nu avem ce face.

Experții spun că și părinții, dar și elevii au de suferit cu această fragmentare a vacanțelor.

Haideți să ne gândim nu doar cum îi încurcă pe părinți, ci și cum îi încurcă pe elevi. Au nevoie de vacanță în acest moment sau abia se încălziseră și începuseră să funcționeze bine și deodată întrerupem ritmul lor de învățare?, a spus un expert în învățare.

Elevii se vor întoarce în bănci pe 6 noiembrie, iar după șapte săptămâni de cursuri vor intra în vacanța de iarnă pentru două săptămâni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si