Vaticanul va cerceta dacă „miracolul” chiar s-a întâmplat la biserica din Connecticut, unde enoriașii au raportat că pâinea de împărtășanie s-a înmulțit în mod inexplicabil în timpul slujbei.

Citește și: Povestea care a făcut înconjurul lumii. Ce a făcut un bărbat timp de 30 de ani, cât soția lui a fost în comă

Potrivit NY Post, Vaticanul analizează afirmațiile privind un „miracol” la o biserică catolică din Connecticut, după ce credincioșii au transmis că pâinea de împărtășanie s-a înmulțit în mod misterios la o liturghie din

luna martie.

Citește și: Un fenomen uluitor a apărut pe cer la vizita Papei Francisc în Ungaria. "Se întâmplă o dată la 10 ani!"

Arhiepiscopia Hartford a investigat afirmațiile făcute la Biserica Catolică Sf. Toma din Thomaston și va trimite rezultatele către Sfântul Scaun din Roma, a raportat publicația Hartford Courant săptămâna trecută.

Miracolul de la biserica din Connecticut

Minunea raportată a avut loc la o liturghie din 5 martie, când un enoriaș care a asistat la slujbă remarcat că nu sunt suficiente bucăți de împărtășanie- napolitane folosite în timpul ritualului pentru a simboliza trupul lui Isus Hristos.

Wafere pentru împărtășania catolică din SUA

La scurt timp după această îngrijorare preotul și ceilalți enoriași au descoperit că sunt mult mai multe bucăți de împărtășanie.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

„Dumnezeu s-a multiplicat în slujba de euharistie”, a spus reverendul Joseph Crowley, care conduce congregația din Thomaston.

Citește și: Orașul din România cu cea mai curată apă: Are puteri miraculoase pentru sănătate

Bucățile de pâine din slujba creștină semnifică trupul lui Iisus Hristos.

„Este cu adevărat foarte tare când Dumnezeu face aceste lucruri și este, cu adevărat, înălțător când ne dăm seama ce a făcut”, a spus reverendul.

După incident, arhiepiscopul de Hartford Leonard Blair le-a spus reporterilor că a numit un preot superior să analizeze miracolul raportat.

Biserica Sf. Toma a fost ultima parohie deservită de pr. Michael McGivney, fondatorul Cavalerilor lui Columb.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: SAGA FESTIVAL 2024. Motivul invocat de Nicki Minaj, criticat dur și ironizat: "Ne afectează imaginea și prestigiul”- radioimpuls.ro

McGivney a fost beatificat și are nevoie de încă o minune pentru a deveni sfânt în Biserica Romano-Catolică. Totuși, acel miracol ar trebui să fie legat de cineva care se roagă direct lui McGivney.

Ce spun "vânătorii de miracole" despre acest caz

Michael O'Neill, cunoscut sub numele de Vânătorul de miracole, a spus că ar fi „foarte surprins dacă se vor găsi suficiente dovezi pentru a declara un adevărat miracol euharistic”.

El crede că este puțin probabil ca videoclipul transmis în direct al Liturghiei să arate creșterea numărului de bucăți de pâine euharistică. 

O’Neill, autorul cărții „Science and the Miraculous: How the Church Investigates the Supernatural”, a spus că rezultatele investigației sale i-au oferit probabil lui Blair un motiv întemeiat pentru a transmite cazul Vaticanului.

„Bănuiesc că au mărturia multor oameni care ar fi putut spune că au văzut ceva sau au înțeles că acest lucru trebuie să fi fost miraculos”, a spus O’Neill.

Blair a spus într-o declarație pentru The Courant în martie că: „Ca oameni de credință, știm că minunile se pot întâmpla și se întâmplă, așa cum s-au întâmplat în timpul slujirii pământești a lui Hristos. Minunile sunt semne divine care ne cheamă la credință sau să ne adâncim credința".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si