In articol:
- Căldura lipsește din blocuri tocmai când vine valul de aer polar
- Bucureștenii, față în față cu aerul polar. Administrator de bloc: Ce să le spun de căldură?
„Curge rece pe țeava de apă caldă! De trei săptămâni consum degeaba apă pentru că nu este caldă!”
Cam asta pot spune mii de bucuresteni, care dau drumul la robineti de saptamani bune, in speranta ca apa calda va tasni din robineti.
„Plătim apa rece la preț de apă caldă!”, spun oamenii.
Căldura lipsește din blocuri tocmai când vine valul de aer polar
Si uite asa cu mainile sloi si ligheanele folosite pe post de cada, oamenii indura si se plang la cine le iese in cale. Mai ca si-ar instala sobe pe lemne daca ar scapa de chinul la care ii supune Termoenergetica.
„La lighean ca la țară! Încălzim apă, ne spălăm...că trebuie să ne spălăm nu putem sta așa... dar de plătit, plătim! Deci după ce că plătim apa rece ca și cum ar fi caldă...
Exasperati sarmanii oameni, isi varsa năduful pe administratorii de bloc, care ridica din umeri a nestinta!
Bucureștenii, față în față cu aerul polar. Administrator de bloc: Ce să le spun de căldură?
Teoria conspiratiei merge atat de departe, incat locatarii cred ca in mod voit, robinetul de apa calada e tinut ferecat.
„Nu știu ce o să facem în continuare! Vin temperatuile sub -10 grade noaptea! Ce facem? Cum trăim? Nu știu! Și eu trebuie să stau în fața locatarilor și să le spun ce?! Că nu știuce să le explic! Că le spun...domnule nu avem apă! Nu e adevărat nu vreți să dați drumul! Tot năduful oamenilor din bloc se varsă pe noi! Pe președinte și pe administrator!”, spun administratorii.
Iar comparând România cu țările europene descoperim că suntem inapoiati, ne spune un domn umblat prin tari straine.
„Am avut și în Franța probleme de genul dar... nu dura săptămâni întregi!”, spun oamenii.
„Cer bucureștenilor răbdare și solidaritate. Pentru că sunt niște probleme grave și urgente cu care ne confruntăm...suntem într-o criză sanitară, avem o criză a termoficării...și avem o criză financiară la nivelul municipalității”, spune primarul Nicușor Dan.
Până una alta, bucureștenii se înfurie și spun că, promisiunile aleșilor nu țin de cald!
În urma unei evaluări, Termoenergetica a constatat că 80% din cei aproape 4000 de km de conducte din București ar trebui schimbate. Ceea ce înseamnă că dacă lucrările se vor desfășura în același ritm ca în anii trecuți, vom avea parte de un an fără nicio avarie abia în 2050.