17 morti si sute de bolnavi este bilantul pneumoniei mortale din China care a declansat alerta în toată lumea. Acesta se împrăştie destul de rapid, drept urmare, este posibil sa ajungă sau chiar să fi ajuns deja şi în România.
Alexandru Rafila, medic: „Riscul exista, el nu poate fi exclus”.
Este doar o chestiune de timp, spun autoritatile, pana cand Europa va semnala primul caz de imbolnavire cu acest virus.
Simptomele sunt asemănătoare gripei.
Citeste si: Pneumonia din China- Numărul morţilor a ajuns la 17. Peste 540 de oameni, infectaţi
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Autorităţile române sunt gata să intervină pentru a opri împrăştierea virusului. Ca masura de preventive, autoritatile din Romania s-au gandit sa amplaseze pe aeroportul din Otopeni termoscannere, care vor analiza temperatura corpului pafagerilor veniti din zonele cu probleme.
Cum funcţionează un astfel de scanner ne explică un specialist: Temperatura, spre exemplu, acolo este de 23 de grade iar jos, unde are un portmoneu, vedem ca temperatura este in jur a 18 grade, fiindca acolo este o termoziolatie, portmoneul face termoizolatie.
Fiecare grad peste temperatura normala a corpului va fi semnalat de aparat iar persoana in cauza va fi analizata suplimentar şi, eventual, izolată. Vestea că acest virus ar putea ajunge şi la noi îi îngrozeşte pe români.
Virusul ucigaș ar putea ajunge și în România
Virusul ucigaş a apărut într-o piaţă din oraşul chinez Wuhan unde se vindeau animale vii. Iniţial, se credea că virusul se transmite de la animale la oameni.
În urmă cu doar două zile, autorităţile din China au recunoscut că acesta se poate transmite şi de la om la om.
Statele occidentale nu au încredere nici în datele furnizate de chinezi, care spun că sunt doar câteva sute de îmbolnăviri.
În zona zero a epidemiei, adică în spitalul din Wuhan, au fost luate măsuri speciale. Personalul medical este protejat de combinezoane de unică folosinţă, măşti şi căşti de protecţie.
Saloanele unde sunt trataţi pacienţii sunt echipate cu aparatură specială, iar fiecare pacient se află sub permanenta supraveghere a personalului medical.
SINCRON LI BIN, DIRECTOR ADJUNCT AL COMISIEI NAŢIONALE DE SĂNĂTATE DIN CHINA: Probele au arătat că boala s-a transmis prin tractul respirator şi există posibilitatea unei mutaţii virale.
Citeste si: Veste bună pentru pensionare! Recalcularea pensiilor din 2025 aduce venituri în luna martie. Cine sunt norocoșii?- kfetele.ro
Citeste si: Cine este Saif Ali Khan, actorul înjunghiat de un intrus în propria casă- radioimpuls.ro
Citeste si: Judecătorii au motivat de ce l-au lăsat pe Iohannis fără două case. ANAF: Se vor face demersuri pentru recuperarea "fructelor neculese"- antena3.ro
Citeste si: Coronavirus. Un vaccin împotriva coronavirusului din China, în curs de dezvoltare în Rusia
Pericolul ca virusul să se împrăştie rapid acum este unul imens. Apropierea noului an chinezesc face ca sute de milioane de oameni să tranziteze aeroporturile din China. Până acum, aici au fost raportate peste 5 sute de cazuri de îmbolnăviri şi 17 decese. În Thailanda s-au înregistrat 4 cazuri de îmbolăviri şi câte unul în Coreea de Sud, Japonia şi Taiwan.
Virusul a ajuns şi în Statele Unite ale Americii, unde s-a raportat un caz în Washington.