UPDATE: Adus de Bacău la Institutul National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals", tânărul va fi  supus, marți, testelor în urma cărora se va afla dacă este infectat cu coronavirus.   

Tânarul este student în China şi a avut febră chiar din avion. Ulterior, temperatura a revenit la normal, dar au apărut celelalte simptome asemănătoare gripei, aşa că a cerut ajutor medical la urgenţă.

Doctorii i-au făcut un test rapid pentru a se lămuri dacă acesta are gripă, însă rezultatul a fost negativ.

Frica de a nu intra cumva acest coronavirus în România persistă la fiecare aterizare a vreunui avion în care se află cetăţeni care vin din China. Aşa se întâmpla şi cu un grup de copii ce fac parte dintr-un ansamblu folcloric din Mioveni. Sunt 25 de copii şi doi adulţi care se întorc acum din China.

Avionul în care se află va ateriza mâine pe aeroportul Otopeni. Printre ei se află şi doi adulţi, viceprimarul oraşului Mioveni şi un coregraf.

Citeste si: Alertă maximă la Bacău! Posibil caz de coronavirus în România. Pacientul, adus la Institutul Matei Balş din Capitală

AUREL COSTACHE, viceprimar Mioveni: Nu am avut spectacole. S-au amânat, am stat mai mult în hotel.

Au fost atenți și ei, personalul hotelului, toți, de la A la Z, au purtat măști.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Viceprimarul Mioveniului spune, totuşi, că într-una dintre zile, au fost într-o excursie la un obiectiv turistic ce este, de regulă, extrem de aglomerat şi care, între timp, a fost închis publicului ca măsură de

a mai împiedica răspândirea coronavirusului.

Temerea că virusul ucigaş ar putea fi deja în România a cuprins-o şi pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Virusul ucigaș ar putea fi deja în România

Gabriela Firea: Și eu cunosc foarte multe persoane care abia s-au întors din China sau alte zone exotice

Între timp, autorităţile se pregătesc de ce este mai rău. Monitorizează toţi pasagerii care vin din China şi sunt gata să izoleze rapid cazurile care ridică suspiciuni.

Sunt 81 de oameni care au fost ucişi până acum de coronavirusul din China. Alţi peste 2.800 au fost confirmaţi pozitiv în toată lumea şi primesc tratament în spitale. Aproape 400 dintre ei sunt însă în stare gravă.

Ideea că acest virus se poate extinde foarte rapid a prins contur după anunţul autorităţilor din China, care au precizat că purtătorul acestuia devine contagios chiar înainte de a apărea vreun simptom. Drept urmare, controlul temperaturii oamenilor nu mai este suficient.

Tocmai de aceea, specialiştii internaţionali cred că numărul celor infestaţi ar fi ajuns deja la 100.000 în China. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat î întâlnire de urgenţă la Beijing pentru a găsi cea mai bună metodă de luptă împotriva virusului.

În acelaşi timp, spitalul din Wuhan, destinat exclusiv celor infestati cu acest coronavirus prinde contur, după 4 zile de muncă.

Mai sunt doar două până la finalul termenului la care acesta trebuie să fie gata, după cum a ordonat guvernul de la Beijing, care a mai cerut construirea a încă trei facilităţi de acest gen în provinciile afectate.

În Henan, muncitorii au primit sarcina ca, în două zile, să transforme un spital existent într-unul special pentru pacienţii care au contractat coronavirusul. O explicaţie pentru numărul atât de mare de îmbolnăviri poate fi faptul că aproximativ 5 milioane de oameni au reuşit să plece din Wuhan, focarul acestui coronavirus, înainte ca oraşul să fie închis.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO| Coronavirus China. Imagini terifiante: oamenii se prăbușesc pe străzi

Pe de alta parte, un expert din Hong Kong spune că virusul ucigaş reuşeşte să se extindă cu o viteză uluitoare, iar în curând am putea avea de-a face cu o epidemie şi, posibil, chiar pandemie. Mai trebuie să ştim faptul că, în acest moment, nu există un tratament specific pentru a contracara efectele acestui virus.

Datele statistice din acest moment arată că 97 la sută dintre pacienţi se recuperează fără ajutorul medicamentelor. Există însă un număr de oameni care au nevoie de tratament, în special cei mai în vârstă sau cei care mai suferă şi de alte afecţiuni.

Şi un bebeluş de numai 9 luni a fost ucis de acest coronavirus, au mai anunţat autorităţile chineze. Este cea mai tânără victimă de până acum.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si