„De mâine, peste tot vor fi ninsori, zăpadă troienită și vânt”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Ciclon polar, în drum spre România

O avertizare cod portocaliu va aduce vânt care va sufla cu până la 120 de kilometri la oră, vizibilitate foarte redusă şi zăpadă troienită, la munte. În Maramureș și Transilvania se va depune și un strat consistent de zăpadă.

În restul țării este valabil un cod galben de viscol și ninsori, dar și rafale de vânt de până la 80 de kilometri la oră. Fenomenele extreme vor aduce și o răcire semnificativă din cauza unei mase de aer rece care traversează Europa și vine spre noi.
„Această răcire se va resimți în zonele mai înalte în zonele montane, dar și prin regiunile intracarpatice. Vorbim despre un ciclon foarte activ deasupra nordului și nord-estului Europei, dar în drumul său ne va afecta și pe noi”, a transmis Mihai Timu, meteorolog.

Citește și: VIDEO- Coduri de vânt și ninsori. Avertizările meteorologilor

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ninsorile și frigul vor persista până în Ajunul Crăciunului, iar apoi vremea se va încălzi brusc. Specialiștii spun că vom avea temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă.
„În zone joase vor fi temperaturi de peste 10 grade, iar în sudul țării, unde va fi practic cel mai cald, chiar abateri de peste 10 grade. Vom înregistra luni și marți temperaturi de 16-17 grade, inclusiv în zona Capitalei”, a adăugat Mihai Timu, meteorolog.


Și nopțile vor fi calde, iar minimele nu vor scădea sub 0 grade.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si