Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Vremea capricioasă ne lasă fără miere. Anunțul făcut de apicultori. ,,Floarea de salcâm nu secretă nectar decât la anumite temperaturi''

Din cauza condițiilor meteorologice, albinele nu mai ies la stupi. De asemenea, apicultorii avertizează că unul dintre cele mai căutate soiuri de la noi va fi greu de găsit la tarabe în acest an.

Redactia Stirile Kanal D,

Vremea capricioasă ne lasă fără miere [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Vremea capricioasă ne lasă fără miere românească. Din cauza frigului, albinele nu mai ies din stupi, iar apicultorii avertizează că unul dintre cele mai căutate soiuri de la noi va fi greu de găsit la tarabe anul acesta, a transmis Cristina Dorobanțu. 

Vremea capricioasă ne lasă fără miere

Deși în mod normal în luna mai albinele ies la cules de nectar, frigul din ultima perioadă le face să se adăpostească. Acest lucru înseamnă că și producția de miere este întârziată.

Acest apicultor din județul Buzău are 600 de familii de albine. Ne povestește că oscilațiile de temperatură din martie și aprilie au făcut ca pomii să înflorească mai devreme, însă nectarul nu poate fi cules.



Mihăilă Prahoveanu, președintele Asoc. Apicultorilor Profesioniști din Buzău Floarea de salcâm nu secretă nectar decât la anumite temperaturi. Și chiar dacă albina ar ieși din stup, nu ar găsi nectar în floare. Sunt situații în care temperatura este optimă, albina merge la cules, vin curenții reci și ele nu mai răzbat să se întoarcă până în stup. Cad și acolo rămân. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Salata de păpădie, leac-minune împotriva toxinelor din organism. Călugărul Daniel arată cum se prepară la mănăstire- VIDEO

Mergem și în județul Brăila. Acest apicultor cu 30 de ani de exeperiență, ne povestește că este prima dată când culesul a început atât de devreme.



Temperaturile trebuie să depășească însă 10 grade pe timpul nopții pentru ca albina să zboare. Astfel că, apicultorii se așteaptă ca producția de miere să scadă semnificativ.

Dan Iorga, apicultor- Comparativ cu alți ani, garantat per total în țară clar va scădea cu 60% cantitatea de produs final, adică de miere de salcâm, care este cea mai apreciată de toți consumatorii din țară.

În ciuda problemelor întâmpinate, apicultorii susțin că mierea nu se va scumpi, pentru a putea ține piept cu prețul celei venita din China sau Ucraina, care este mult mai ieftină. Anul acesta, mierea de salcâm românească se va vinde cu prețuri între 35 și 100 de lei pe kilogram.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI