Prima zăpadă și-a făcut apariția în România chiar la mijlocul lunii octombrie. În noaptea de duminică spre luni a nins, iar zăpada s-a așternut în special în zonele montane.

Pe cele mai înalte creste a fost viscol puternic, iar temperaturile din termometre au ajuns chiar la -11 grade Celsius. 

Vremea s-a răcit semnificativ în România

ANM a anunțat că vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă, duminică în vestul și nordul teritoriului, iar luni și în rest. Aria ploilor va fi în extindere, iar în zonele de munte, cantitățile de apă vor depăși 10...15 l/mp și izolat 20...25 l/mp. În noaptea de duminică spre luni se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în nordul Carpaților Orientali, iar la altitudini mai mari de 1700 m și în restul masivelor montane.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Vântul se va intensifica temporar în majoritatea zonelor.

A nins în România. Un strat generos de zăpadă s-a așternut pe drumurile din țară

A nins noaptea trecută, în special în zonele de munte. Peisaje de poveste au fost surprinse în mai multe regiuni din România și deși suntem la jumătatea lunii octombrie, tabloul creat de fenomenele meteorologice părea a fi din lunile de iarnă.

Pe Transfăgărășan se circulă în condiții de iarnă. Utilajele de deszăpezire de la Districtul Bâlea au intervenit în această dimineață pentru curățarea carosabilului.



“Stratul de zăpadă are în jur de 3 cm pe tronsonul dintre Bâlea Lac și Bâlea Cascadă, dar deocamdată nu sunt probleme de circulație. Îi rugăm pe cei care vor să circule în zonă să fie pregătiți să conducă în condiții de iarnă pentru că vremea va rămâne deosebit de rece și în următoarele zile”,
 au transmis reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov. 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Și în Argeș a nins. Salvamontiștii îi avertizează pe turiști că de acum,cel putin al altitudini mari, vara s-a terminat. La Cota 2000 din masivul Făgăraș, stratul de zăpadă are consistenta, iar circulația pe Transfăgărășan o sa devina si ea problematica daca ninsoarea va continua.

Oamenii muntelui spun ca nu au cazuri urgente in acest moment,cu turisti in dificultate.Pe fondul răcirii bruște a vremii în zonele montane din județ s-au înregistrat temperaturi cu minus. Iar la Pitești, urmează câteva zile friguroase cu minime de 3 – 6 grade și maxime de 15 – 17 grade Celsius,totul dupa o toamnă blândă față de alți ani,cel mai elocvent exemplu fiind faptul anul 2021,cand intaile caderi de fulgi de nea in Arges fiind consemnate la o saptamana dupa jumatatea lunii septembrie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si