Medicii veterinari de la Centrul pentru Reabilitarea și Salvarea Animalelor Sălbatice au consultat joi vulpea care a umblat brambura prin oraș mai bine de o lună, după spusele celor care au văzut-o.

Joi dimineață, vulpea a ajuns în mâinile salvatorilor. La o primă consultație, nu doar că nu prezenta urme de violență, ci este chiar un exemplar neobișnuit de rotofei. Asta pentru că, spun veterinarii, s-a ospătat pe cinste din mila oamenilor, dar și din resturile găsite.

Citeste si: O colonie de lilieci, preluată dintr-un apartament din zona Pipera, din Capitală, şi transferată în Parcul natural Comana- VIDEO

S-a stabilit apoi că vulpea este un mascul strașnic, de aproximativ 2 ani și jumătate.

După vaccinul antirabic, ultima grijă a celor de la centru este acum să găsească un loc potrivit pentru a o elibera, astfel încât vulpea să nu fie tentată să se reîntoarcă printre oameni.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Cazul ursului abandonat între Sovata şi Praid: Animalul a fost împuşcat. Poliţiştii au deschis dosar penal

Fenomenul este unul care a căpătat amploare în ultimii ani.

Oricum întotdeauna au existat vulpi în periferia Bucureștiului. Femelele au început să fete în zonele puțin populate și puii când cresc încep să caute zone de unde se pot hrăni.

Veterinarii ne sfătuiesc să stăm departe de animalele sălbatice pe care le putem întâlni pe străzi şi nici măcar să nu le hrănim.

Trebuie să sunăm la Serviciul Poliția Animalelor sau la orice altă entitate abilitată în salvarea necuvântătoarelor.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si