VIDEO - Wild cooking: rețetă savuroasă de gulaș de vită în stil unguresc
Wild cooking, o emisiune marca TheXclusive, vine cu o nouă propunere culinară: gulaș de vită unguresc. Se prepară ușor, are un gust formidabil, iar bucătarul emisiunii vă arată un secret al acestui preparat!
Gulașul de vită se numără printre cele mai populare preparate din bucătăria ungurească. Se prepară din carne de vită, mânzat sau vițel. Ca o scurtă istorie a gulașului, acesta apare în cărțile de la sfârșitul secolului al XVIII-lea. În general acesta se gătește la ceaun, în aer liber, dar poate fi preparat și în oală, în bucătăria de acasă.
Carnea de vită este o sursă importantă de proteine, grăsimi benefice, fier, vitamine și minerale (B3, B6, B12, Zinc, Seleniu și Fosfor). Carnea de vită este unul dintre principalele alimente care ajută la funcționarea optimă a organismului.
Bucătarul emisiunii a ales să gătească carnea de vită în Vârful Frumuselu, într-un peisaj de poveste.
Gulaș de vită- Ingrediente
carne de vită
2 morcovi
ceapă
2 ardei grași
pătrunjel
foi de dafin
2 cartofi
2 roșii
vin roșu
sare
piper
unt
Gulaș de vită- mod de preparare
Pentru pasionații de bucătărie și iubitorii de natură, gulașul de vită poate fi gătit afară, la pirostrie. Primul pas este pregătirea focului unde vom găti carnea de vită. Apoi, începem prin a pregăti carnea de vită. Îndepărtăm zonele cu grăsime și tăiem carnea bucățele medii. Cei care sunt obișnuiți cu mâncarea mai grasă pot opri bucățile de grăsime pentru a le pune în ceaun, înainte de a prepara carnea de vită.
Tăiem cei doi morcovi rondele, iar ceapa cât mai fin. Punem legumele într-un alt bol, separat, de carnea de vită.
Când focul devine puternic punem ceaunul în care adăugăm ulei.
Când uleiul s-a încins adăugăm bucățile de grăsime, iar când acestea s-au topit punem de carne de vită. Lăsăm carnea să se rumenească, iar în tot acest timp tocăm pătrunjel mărunt pentru a-l adăuga peste carne, după care amestecăm.
Punem legumele tocate anterior și amestecăm. Lăsăm preparatul pe foc și ne ocupăm să tocăm mărunt ardeii grași pe care îi adăugăm în ceaun. Punem 1-2 foi de dafin și o lingură de pastă de roșii și amestecăm pentru a încorpora toate ingredientele.
Punem vin roșu cât cuprinde, cam jumătate de sticlă, pentru a lăsa ingredientele să se gătească bine. Condimentăm după gust.
Punem jumătate de pachet de unt și amestecăm pentru a se topi. Tăiem cartofii cuburi medii și roșiile mărunt și punem peste preparatul din ceaun. Tocăm pătrunjelul care ne-a rămas și îl punem peste gulaș.
Gulașul de vită este gata și poate fi servit. Poftă bună!