Mai ales iarna, pe rafturi și în piețe putem găsi foarte rar legume sau fructe crescute natural, pentru că, susțin producătorii, în afara sezonului trebuie intervenit pentru ca plantele să crească.

Citeste si: VIDEO| Românii încep să mănânce tot mai sănătos. Ce alimente ar trebui evitate

Potrivit autorităților sanitar-veterinare, cei mai nesiguri pentru consum sunt cartofii, căpșunele și merele, în timp ce pe primele trei locuri pe lista legumelor și fructelor sigure sunt avocado, porumbul și ananasul.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În extrasezon sunt folosite cele mai multe substanțe chimice pentru tratarea plantelor.

Citeste si: Lintea. Super-alimentul care îți prelungește viața! Ce este, de fapt, și cum se prepară corect

Printre legumele cele mai nesigure pentru consum se numără şi tomatele, care, recoltate în extrasezon, sunt tratate chimic în exces din cauza dăunătorilor.

Imazalil (E233) este pesticidul nociv care acoperă coaja citricelor, autorizat inclusiv în România, dar pe care-l putem îndepărta cel puțin de pe coajă, dacă o spălăm bine sau o curățăm, după caz.

Citeste si: Fructe și legume pline de pesticide! Ce sfaturi dau autoritățile

Roșiile, piersicile, merele, perele trebuie spălate riguros timp de cel puţin trei minute, după care să fie lăsate într-un vas cu apă în care este adăugat puţin bicarbonat de sodiu, care are calitatea de a elimina unele pesticide.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si