Despre ce este vorba mai exact ne spune Larisa Rațiu, reporter Kanal D, în direct de la sediul ANM.

Zi de foc pentru România cu temperaturi de până la 39 de grade Celsius

„- Bună dimineața tuturor, alături de mine chiar acum este meteorologul de serviciu Mihai Timu care ne va spune toate informațiile despre vreme. Vă rog să ne spuneți când anume o să scăpăm de caniculă?

- Deocamdată la începutul acestei săptămâni încă persistă acest val de căldură insistent din ultima săptămână. Astăzi va fi cel mai cald cam în toată țara. De altfel, am continuat să extindem codul portocaliu pentru astăzi. Dacă el era prezent duminică doar în partea de vest, nord, est, parțial în cea de sud și de nord-est, astăzi acest cod portocaliu va cuprinde și Moldova și cea mai mare parte a Transilvaniei, pe lângă județele care rămân și le-am avut ieri pentru că în aceste zone așteptăm frecvent maxime de peste 37 până spre 39ă izolat 40 de grade, dar temperaturi caniculare vor fi și în restul țării, peste 35 de grade doar în depresiuni și pe litoral, să nu atingem astfel de valori. Prin urmare, disconfortul termic va fi unul accentuat în toată țara însă de mâine încet, încet avansează un aer mai rece, prezent în acest moment pe partea central și sudică a Europei, avansează către țara noastră. Mâine scapă de caniculă partea de vest a teritoriului Banat, Crișana, dar încă rămâne mâine cu temperaturi caniculare în restul teritoriului.
Ulterior, miercuri și joi putem spune că vremea se răcorește în cam toate regiunile, iar maximele se apropie cumva de normalul perioadei.

Citește și: Valul de căldură revine în România! Meteorologii au emis un cod galben de caniculă în weekend. Ce temperaturi se vor înregistra?

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

- Vă rog să ne spuneți unde va fi cel mai cald astăzi?
- Astăzi cel mai cald va fi în zonele de câmpie, fie că vorbim de Câmpia de Vest, de Câmpia Română sau de Podișul Moldovei. Aici așteptăm cum spuneam temperaturi de 38, 39 izolat posibil 40 de grade. Reamintim, aceste temperaturi sunt măsurate la umbră.
- Ne așteptăm și la furtuni zilele următoare?
- Da, din păcate prețul pe care trebuie să-l plătim pentru această răcorire vor fi furtunile. De mâine după-amiază gradul de instabilitate se va accentua până miercuri dimineața. În aceste perioade, de fapt, așteptăm furtuni mai ales în jumătatea de vest a teritoriului. Vor fi frecvente descărcări electrice, vânt cu aspect de vijelie, de asemenea, căderi de grindină dar și averse torențiale. Ne așteptăm din loc în loc la cantități de apă mai însemnate urmând ca astfel de manifestări să le regăsim miercuri pe partea de nord, centru, est și sud-est a teritoriului.
- Pe scurt, cum va fi vremea la începutul lunii septembrie? O să mai avem în continuare temperaturi caniculare și atunci?

- Deocamdată în primele zile nu. Vom vorbi în principal de temperaturi apropiate de normalul perioadei, cu precipitații destul de puține, dar este posibil ca undeva, după data de 6, 8, de fapt, în luna septembrie ar trebui să ne mai așteptăm la perioade sau la zile cu caniculă așa cum s-a întâmplat în ultimii ani”.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si