In articol:
„Urzicile sunt printre cele mai căutate verdețuri de sezon. Sunt atât de aromate încât au ajuns chiar și-n meniurile restaurantelor. Am ajuns și noi într-o băcănie unde un maestru al gusturilor ne-a arătat cum să facem rapid o mâncare de urzici dar și o ciorbă la fel de bună”, a transmis Simona Pătruleasa.
Urzicile, vedetele sezonului și în restaurante
Suntem în cunoscuta băcănie a lui Marius Tudosiei care ne-a întâmpinat cu o rețetă de sezon deosebită. Despre ce este vorba?
„Astăzi o să gătim urzici”, a spus bucătarul.
Așadar, urzicile sunt curățate bine și puse la opărit. Apoi se scurg bine și obținem o pastă cremoasă. Cu ea vom face o veritabilă mâncare de ceapă.
Tragem ceapa un pic la tigaie, în ulei și unt, dar nu o ținem cât să se prăjească, ci suficient să i se împrăștie aroma.
Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro
Apoi tăiem usturoiul în bucățele. După ce a devenit translucidă ceapa, punem usturoiul în tigaie. Apoi și urzicile.
Smântâna e un element extrem de important în această mâncare.
După câteva minute iată că a venit și finalul: o mămăliguță rumenită în farfurie, la care se adaugă mâncarea de urzici.
Între timp, de la bucătărie a sosit și ciorba oltenească de urzici.