Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Urzicile, în meniul de la restaurant. Cele mai gustoase rețete din aceste verdețuri

Urzicile pot fi considerate vedetele sezonului, mai ales că au apărut și în restaurante. Iată cum pot fi preparate cele mai gustoase rețete.

Redactia Stirile Kanal D,

Urzicile, în meniul de la restaurant [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Urzicile sunt printre cele mai căutate verdețuri de sezon. Sunt atât de aromate încât au ajuns chiar și-n meniurile restaurantelor. Am ajuns și noi într-o băcănie unde un maestru al gusturilor ne-a arătat cum să facem rapid o mâncare de urzici dar și o ciorbă la fel de bună”, a transmis Simona Pătruleasa.

Urzicile, vedetele sezonului și în restaurante

Suntem în cunoscuta băcănie a lui Marius Tudosiei care ne-a întâmpinat cu o rețetă de sezon deosebită. Despre ce este vorba?
„Astăzi o să gătim urzici”, a spus bucătarul.
Așadar, urzicile sunt curățate bine și puse la opărit. Apoi se scurg bine și obținem o pastă cremoasă. Cu ea vom face o veritabilă mâncare de ceapă.

Citește și: VIDEO- EXCLUSIV- Miliarde de euro cheltuite de România pentru importurile de carne. Din ce țări ne procurăm friptura?

Tragem ceapa un pic la tigaie, în ulei și unt, dar nu o ținem cât să se prăjească, ci suficient să i se împrăștie aroma.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Apoi tăiem usturoiul în bucățele. După ce a devenit translucidă ceapa, punem usturoiul în tigaie. Apoi și urzicile.
Smântâna e un element extrem de important în această mâncare.

După câteva minute iată că a venit și finalul: o mămăliguță rumenită în farfurie, la care se adaugă mâncarea de urzici.

Apoi și un ou deasupra.
Între timp, de la bucătărie a sosit și ciorba oltenească de urzici.

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI