Close sidebar
Close sidebar

"Vila cu clopotei" asteapta vizitatori. Dupa doi ani de restaurari, Casa Minovici si-a deschis portile

"Vila cu clopoţei”, casa doctorului Nicolae Minovici, si-a redeschis portile pe 18 mai. Casa a fost supusa unui laborios proiect de consolidare, reabilitare si restaurare, care a durat doi ani.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Casa a fost construita in 1905 de fratii Mina si Nicolae Minovici, cei care au pus bazele Institutului National de Medicina Legala, in 1892. A fost numita si "vila neodihnei" pentru ca Nicolae Minovici venea aici si lucra neincetat.

Lucrarile de renovare au ineput in 2014 si au costat aproxiamtiv 3,4 milioane euro, informeaza realitatea.net.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Dieta care protejează creierul, potrivit noilor studii: Scade riscul de boli neurologice, reduce inflamația și declinul cognitiv- antena3.ro

Casa Minovici adaposteste lucrarile de arta ale lui Nicolae Minovici. Vila are o gradina spectaculoasa si decoratiuni de arta de calitate.

Din 1936, casa este in proprietatea statului si functioneaza ca si muzeu.

Familia Minovici a contribuit si la innfintarea unor instituii importante, precum Spitalul de Urgenta, Facultatea de Farmacie, Facultatea de Chimie, Casa Centrala a Asigurărilor Sociale au Salvarea.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI