Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marți dimineață, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru 20 de judeţe şi municipiul Bucureşti.

Alerta ANM este valabilă pentru ziua de marţi, 16 iulie, între orele 12:00 şi 21:00.

Citește și: România se topește! Un nou cod roșu de caniculă în țara noastră. Harta zonelor afectate de temperaturile extreme

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me- wowbiz.ro

Citeste si: Orașul din România unde locuitorii sunt amendaţi drastic dacă dau bani cerşetorilor- antena3.ro

Potrivit ANM, pe parcursul zilei de azi, în zona continentală a Dobrogei, în sudul Moldovei, în cea mai mare parte a Munteniei, în Maramureş, nordul Crişanei, în nord-vestul Transilvaniei şi în nordul Carpaţilor Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Codul galben se va manifesta prin intensificări ale vântului şi vijelii (rafale în general de 55-70 km/h), grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20-25 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp.

Care sunt județele aflate sub COD GALBEN de furtuni

Sunt vizate de atenţionare judeţele Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bihor, Galaţi, Vrancea, Buzău, Brăila, Prahova, Ialomiţa, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Ilfov şi municipiul Bucureşti, integral, şi parţial Cluj, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Constanţa şi Tulcea.

Cod galben de vijelii în 20 de județe și Capitală

Cod galben de vijelii în 20 de județe și Capitală

[Sursa foto: Meteo Romania]

România rămâne sub cupola de foc

Marţi se păstrează în vigoare şi Codul roşu de caniculă şi disconfort termic deosebit de accentuat valabil în cea mai mare parte a ţării.

Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 şi 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33- 36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Doar judeţele Maramureş Bistriţa-Năsăud, Harghita şi Mureş (parţial) se vor afla sub Cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat, restul fiind sub Cod roşu. 

Cod roșu de caniculă

Cod roșu de caniculă

[Sursa foto: Meteo Romania]


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si