Close sidebar
Close sidebar

Vinete. Cum se coc corect. Greșeala pe care o fac mulți când gătesc vinete

Vinetele au apărut deja în piețe. Nimic nu este mai delicios decât o salată de vinete proaspete coapte, cu ceapă și pâine prăjită. Dar iată câteva dintre secrete!

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Vinete. În cazul în care le coacem în cuptorul aragazului, înainte de a aşeza vinetele în tavă le înţepăm cu o furculiţa, pe toată suprafaţa, astfel încât acestea să nu crape.

Întoarcem cu atenţie vinetele pe toate părţile, inclusiv la capete. Acestea sunt gata dacă sunt moi atunci când le apăsăm cu o lingură. Timpul de coacere depinde de mărimea vinetelor.

Citeste si: Sfecla roșie: cum se consumă? Cât de bună este dacă o consumi crudă sau coaptă

Vinete. Dacă vinetele sunt coapte pe aragaz, luăm vinetele coapte şi le lăsăm puţin să se răcească.

Tăiem coadă vinetelor, apoi le tăiem în două pe lung.

Vinetele se remarca prin numeroasele beneficii pe care le aduc sanatatii, nu doar din prisma vitaminelor si mineralelor pe care le furnizeaza, ci si datorita antioxidantilor pe care ii contin, cu efecte benefice in reducerea nivelului de colesterol si prevenirea cancerului.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Vinetele pot fi incluse in numeroase retete sanatoase, mai ales in timpul sezonului lor de recoltare, intre lunile august si octombrie.

Citeste si: Ciuperci cu maioneză și usturoi. Ingredientul secret care le dă tot gustul

Valorile nutriționale ale vinetelor

Vinete. Beneficiile pe care vinetele le aduc sanatatii organismului deriva din nutrientii acestor legume populare si apreciate pentru gustul lor specific. Astfel, circa 82 de grame de vinete contin

- Calorii 19 kcal;
- Fibre 11% din doza zilnica recomandata;
- Mangan 10% din doza zilnica recomandata;
- Molibden 5,4% din doza zilnica recomandata;
- Potasiu 5,3% din doza zilnica recomandata;
- Acid Folic 4,5% din doza zilnica recomandata;
- Vitamina K 3,5% din doza zilnica recomandata;
- Cupru 3,5% din doza

zilnica recomandata;
- Vitamina B6 3,5% din doza zilnica recomandata;
- Triptofan 3,1% din doza zilnica recomandata;
- Vitamina C 3% din doza zilnica recomandata;
- Magneziu 2,8% din doza zilnica recomandata;
- Vitamina B3 2,6% din doza zilnica recomandata;

Citeste si: Salata de vinete. Cum se prepară corect. Secretul marilor bucătari

Beneficiile vinetelor pentru sănătate

Vinete. In afara de faptul ca au in compozitie vitamine si minerale esentiale organismului uman, vinetele mai contin si fitonutrienti importanti cu efect antioxidant. Printre acestia se numara compusii fenolici, precum acidul clorogenic si cafeic sau flavonoizii, precum nasuninul.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Cercetatorii americani de la Serviciul de Cercetare in Agricultura au descoperit ca acidul clorogenic este cel mai puternic antioxidant din vinete, avand o capacitate superioara de a combate actiunea oxidativa a radicalilor liberi asupra celulelor, dar si de a reduce nivelul colesterolului rau LDL in sange. Tot acidul clorogenic este si antimutagen (impiedica celulele sanatoase sa sufere mutatii si sa devina cancerigene) si antiviral.

Citeste si: Adevarul despre iaurtul din comert. Sfaturile pretioase ale nutritionistului

Vinete. Nasuninul este un alt compus antioxidant care se regaseste in coaja vinetelor, avand rolul de a preveni cresterea vaselor noi de sange si a cantitatii de sange in organism, atunci cand o tumora canceroasa incearca sa stimuleze acest proces pentru a se dezvolta. Fenomenul poarta numele de angiogeneza, iar nasuninul este un compus antiangiogenic.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI