In articol:
Salata de vinete este unul dintre preparatele preferate, mai ales în sezonul cald. Se prepară foarte ușor și au un gust senzațional.
Iată ingredientele și rețeta pas cu pas!
Vinete cu ceapă: ingrediente
- 6-8 vinete potrivite
- ulei de floarea soarelui
- 1 ceapa medie
- sare, piper după gust
Citeste si: Reţetă de fasole verde cu usturoi: Greşeala pe care trebuie să o eviţi
Vinete cu ceapă: mod de preparare
Primul pas este coacerea vinetelor. Perforați coaja cu o furculiță când puneți vinetele la copt. După ce s-au copt lăsați-le la scurs. Le puteți coace pe aragaz, plită sau grătar, important este ca înainte să protejați aragazul cu folie de aluminiu pentru a fi mai ușor de curățat ulterior.
Citeste si: Reţete cu dovlecei pentru 2022: Trei idei geniale pentru această vară!
Acestea se curăță, iar miezul lor se pune într-o sita de plastic, lăsându-se sa se scurgă bine de lichid. Când s-au scurs, vinetele se toacă cu un cuțit sau cu o ustensilă specială. De preferat să fie nemetalic pentru a evita ca salata să capete o culoare neagră.
Tocați ceapa mărunt și adăugați peste compoziția de vinete. Ca și verdeață se poate pune și pătrunjel verde tocat mărunt.
Când salata este gata, se pune într-un castron sau o tavă de sticlă şi se decorează cu felii subţiri de roşii şi câteva frunze de pătrunjel.
Citeste si: Reţetă de ardei umpluţi cu orez: Cea mai simplă şi delicioasă mâncare pentru vară