Vinul rose: care beneficiile sale și cum să vă bucurați de el?

Simona Costache, miercuri 24 iulie 2024 , 11:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Vinul rose este un tip de vin obținut din struguri, produs într-un mod similar vinului roșu, dar cu un timp redus de fermentare alături de pielițele strugurilor. Acest contact redus cu pielea boabelor dă vinului o nuanță rozalie și un gust mai ușor decât al vinului roșu. Vinul rose este produs în întreaga lume, deoarece poate fi obținut din orice strugure cultivat în orice regiune viticolă.

Vinul rose este de obicei un vin de amestec, obținut dintr-o varietate de struguri de vin diferiți. Rose poate fi, de asemenea, un vin dintr-un singur soi, obținut dintr-un singur tip de struguri. De exemplu, California este cunoscută pentru vinurile rose produse din struguri pinot noir 100%.

Cum este produs vinul rose?

Vinul rose își dobândește culoarea roz distinctivă printr-un proces de producție cunoscut sub numele de macerare, cel mai comun mod de a produce vin rose. Strugurii roșii sunt storși și lăsați la înmuiat (macerat) cu pielițele timp de o zi sau două, până când sucul capătă o culoare roz subtilă.

Pielițele sunt apoi îndepărtate, iar mustul continuă să fermenteze. Cu cât vinul rose este lăsat mai mult timp la macerat cu pielițele, cu atât se va înnegri. Acesta este motivul pentru care culoarea acestor vinuri rose poate varia de la un roz pal la un roz aprins.

Rose nu este același lucru cu un vin blush, care este o combinație de vin roșu și alb.

Care este temperatura potrivită pentru servirea vinului rose?

Conform unei reguli empirice, vinul rose trebuie să fie întotdeauna răcit și servit la aproximativ 15°C. Puneți sticla de vin rose direct în frigider după ce ați cumpărat-o și răciți-o timp de cel puțin câteva ore înainte de a o servi (30 de minute în congelator sunt suficiente în caz de nevoie).

Majoritatea somelierilor recomandă să nu se adauge cuburi de gheață la niciun vin, deoarece acestea vor dilua și schimba gustul vinului pe măsură ce se topesc. Acest lucru nu se face niciodată.

Vinul rose are proprietăți și beneficii care îl fac unul dintre cele mai speciale vinuri de pe piață. Departe de a fi sticla de urgență la petreceri, vinul rose poate deveni cel mai bun companion de masă.

Răcoritor, spumos, dulce... ce plăcere mai bună pentru palatul nostru într-o seară de vară? Faceți-i loc în colecția dvs. de vinuri, pentru că vă prezentăm noul dvs. vin preferat.

Care sunt proprietățile vinului rose?

Proprietățile și beneficiile vinului rose sunt la fel de multe ca cele ale oricărui alt vin cu o denumire de origine prestigioasă. Acest lucru îl face un vin ideal pentru însoțire a mâncărurilor, pentru o primă întâlnire sau pentru a fi savurat pe canapea după o zi lungă la serviciu.

Vinul rose are proprietăți ideale pentru a umple cramele din întreaga lume. Acesta poate fi consumat cu o mulțime de feluri de mâncare. Adică, ne putem bucura de vinuri rose cu o salată, carne și chiar pește. Acesta nu este un vin "atotcuprinzător". Pur și simplu conține proprietăți cu arome atât de suave și răcoritoare încât se combină perfect cu orice masă.

Conținut scăzut de taninuri

Taninurile, compuși prezenți în pielițele strugurilor, sunt responsabile de senzația de astringență frecvent întâlnită în vinurile roșii. În comparație cu vinurile roșii, cele mai multe vinuri rose au un conținut mult mai scăzut de tanin datorită perioadei scurte de macerare alături de pielițe. Acest lucru îl face o alegere plăcută pentru cei care caută un vin mai ușor și mai ușor de băut.

Beneficiile pentru sănătate ale vinului rose

Pe lângă gustul și proprietățile plăcute ale vinului rose, caracteristicile sale sunt benefice și sănătoase. Un pahar pe zi conține proprietăți antioxidante. Prin urmare, consumul moderat de vin rose poate întârzia îmbătrânirea și îmbunătăți circulația sângelui. Proprietățile și beneficiile nutriționale ale vinului rose îl plasează printre cele mai sărace în grăsimi. Un vin cu o personalitate tânără și senzuală, care știe să propună punctul exact dintre maturitate și prospețime.

Vinul rose, ca și alte tipuri de vin, conține antioxidanți precum polifenolii și resveratrolul, care au fost asociați cu potențiale beneficii pentru sănătate. Acești antioxidanți pot ajuta la combaterea stresului oxidativ în organism și pot avea efecte de protecție pentru sistemul cardiovascular.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
„Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț,... „Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din Iași care și-a luat viața în curtea părinților! Familia lui este îngenuncheată de durere
spotmedia.ro
Analiză: Doborârea rachetelor în timp ce lași lansatoarele intacte e ca și cum ai lovi... Analiză: Doborârea rachetelor în timp ce lași lansatoarele intacte e ca și cum ai lovi țânțarii fără să închizi geamul
b1.ro
Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer.... Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mesajul ascuns din fotografia cu Prințul Louis (FOTO)
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si