Cei care au viralizat conținutul video au susținut că imaginile arată un pastor de biserică care își demonstrează puterile de a îmblânzi lei, prin forța credinței.

În tradiția creștină, exemplul profetului Daniel care este aruncat la lei de prigonitorii religiei este sursă de inspirație pentru toți credincioșii.

Citește și: "Nu mai putem trăi". Mirele și mireasa de la "nunta din iad", unde au pierit 100 de oameni în incendiu, au luat o decizie radicală

Modelul i-a inspirat pe mulți oameni de-a lungul timpului să creadă că pot îmblânzi animalele sălbatice.

În imaginile distribuite online, un bărbat în costum albastru poate fi văzut jucându-se cu leii, băgând chiar mâna, la un moment dat, în gura uneia dintre feline.

Citește și: "Sunt siderată. Voi cere să fie arestată". Lovitură de teatru în ancheta Alexandrei, mămica lăsată să moară la Maternitatea din Botoșani

În afara incintei, o mică mulțime se uită mirată, în timp ce unii filmează sau fac poze.

Videoclipul în sine este suficient de real și nu pare să existe nicio manipulare a filmării, potrivit BBC News. Dar cine este bărbatul?

"Pastorul care nu se teme de lei a intrat în cușca lor"

Informația s-a răspândit pe internet că este vorba despre un pastor de biserică care recreează povestea biblică al lui Daniel în groapa cu lei, în încercarea de a demonstra puterea credinței către adepții săi.

„Pastorul Daniel și-a adus membrii bisericii la grădina zoo pentru a le arăta că nimic nu i se poate întâmpla unui om al lui Dumnezeu”, a scris un blogger nigerian pe Instagram.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Videoclipul a fost distribuit pe scară largă în ultimele zile în Ghana și Nigeria, dar se pare că provine din Somalia, arată sursa citată.

În Kenya, un post de televiziune local a distribuit videoclipul pe conturile sale de socializare.

Acest lucru a atras atenția unui membru al parlamentului kenyan, Ronald Karauri, care părea să creadă povestea lui Daniel cu leii.

"Mă ofer voluntar să-l duc în parcul național Masai Mara, cu toate cheltuielile plătite. Căutăm leii și el poate merge cu ei la plimbare", a postat senatorul kenyan pe Twitter.

Adevărul despre imaginile viralizate este însă, altul, notează BBC.

Jurnaliștii de la BBC l-au identificat pe bărbatul din imagini și nu este un lider al bisericii.

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul pare un vis urât care nu se mai termină”- radioimpuls.ro

Ei au ajuns la concluzia că imaginile sunt filmate în parcul turistic din capitala somaleză, Mogadisciu, iar vedeta clipului este Mohamed Abdirahman Mohamed, un îngrijitor de grădină zoologică și lucrează în parcul zoologic de peste opt ani.

Citește și: Un rinocer a ucis un îngrijitor de la grădina zoologică și a rănit grav un altul în Austria: "Era foarte atentă și grijulie cu animalele”

Există și alte videoclipuri cu Mohamed în mijlocul leilor, cel mai recent fiind postat în martie anul acesta.

Pastorul ucis de lei în urmă cu 32 de ani

Un pastor nigerian, Daniel Abodunrin, și-a găsit sfârșitul în 1991 în timp ce încerca să recreeze povestea faimoasă din Biblie cu profetul Daniel în cușca cu lei.

Conform relatării din presa vremii, în acea zi fatidică, profetul Abodunrin purta o haină roșie lungă și o Biblie mare în mână cu care a intrat în incinta leilor.

El a refuzat să țină seama de avertismentele și strigătele îngrijitorilor grădinii zoologice.

Mânat de credința că Dumnezeu îi va îmblânzi pe lei, Abodunrin a continuat să cânte versete din Biblie, să gesticuleze și să le comunice leilor să rămână nemișcați. Dar într-o clipă, leii s-au năpustit asupra lui și l-au sfâșiat pe Abodunrin.

Nimeni nu a putut intra să-l salveze. Turiștii și vizitatorii au privit priveliștea îngrozitoare. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si