Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase 2 de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, spune că un calcul matematic simplu arată că într-o săptămână, două v om ajunge să nu mai avem locuri în spitale. 

Citeste si: VIDEO- Prieteni ai milionarului Dan Nicorescu, suspecți de jaf

"Numai dacă facem „stop joc” de mâine, adică fiecare să poarte mască la fiecare contact, cu orice persoană, și atunci poate nu ne mai contaminăm.

Trebuie să fim responsabili, să conștientizăm importanța purtării măștii și a distanțării sociale, pentru că fără aceste măsuri, numărul de cazuri va crește. Tot matematica, statistica, arată ca la acest număr mare de cazuri există un număr mare de cazuri de foarte critice și decese în ATI. Nu cred că vom avea sărbători de iarnă, și nu cred că putem să sărbătorim morți sau să sărbătorim într-o situație în care multă lume e bolnavă", a declarat duminică Virgil Musta la un post TV.

Virgil Musta: Vedem mai multe dificultăți decât ne-am fi așteptat

Numărul de noi îmbolnăviri cu coronavirus a fost de 3.855 în ultimele 24 de ore, în condițiile unui număr mic de teste. Cel mai grav aspect din bilanțul de duminică este explozia de noi cazuri la ATI: 828 de pacienți sunt internați în acest moment la Terapie Intensivă, cu 41 mai mulți decât sâmbătă.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Obiceiuri și tradiții de Sfântul Dumitru

"Această roată care se rostogolește peste noi, nu poate fi stopată dacă nu suntem responsabili și dacă nu respectăm regulile cu strictețe. Un pacient de la ATI mort poate însemna șansa unui alt pacient prin eliberarea unui pat.

Am asistat și eu la asemenea situație. O situație tragică și îngrijorătoare, iar medicul care a fost de gardă a zis că nu vrea să mai trăiască niciodată o astfel de experiență. Încă am speranța pentru că trebuie să luptăm împreună, să câștigăm acest război foarte dificil și din păcate vedem mai multe dificultăți decât ne-am fi așteptat", a mai spus medicul Virgil Musta.

Virgil Musta: Sărbătorile de iarnă nu vor mai fi posibile

Medicul de la Timișoara a declarat că îi îndeamnă pe oameni să nu își facă planuri pentru sărbătorile de iarnă, pentru că acestea nu vor fi posibile, în contextul pandemiei.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Situația de acum va avea efecte și de Crăciun. Vă spun sincer, dacă vom mai avea Crăciun depinde doar de noi. Pentru că, dacă nu scade simțitor rata de îmbolnăvire va fi foarte grav. Adică, sincer, Sărbătorile de Iarnă, sărbătorile în care teoretic trebuie ca familia să se strângă în jurul pomului de Crăciun, nu vor mai fi posibile în acest context epidemic. Nu de altceva, dar trebuie să ne protejăm pe noi și pe cei dragi nouă.

Iar categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire nu pot fi expuse”, a spus medicul timișorean.
Virgil Musta a mai spus că personalul medical trece printr-o situație extrem de dificilă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si