Virgil Popescu, ministrul Energiei, a comunicat miercuri faptul că România devine un hub important din punct de vedere al energiei electrice, dar și a gazelor naturale.

Citeste si: VIDEO- Guvernul a decis revenirea la piața reglementată de energie. Prețuri fixe de la 1 ianuarie 2023

Ministrul Energiei, despre coridorul de transport în energie între Marea Neagră și Marea Caspică

„Împreună cu prim-ministrul României Nicolae Ciucă am avut astăzi o întâlnire de lucru cu Mikayil Jabbarov, ministrul Economiei, şi Parviz Shahbazov, ministrul Energiei din Republica Azerbaidjan. De asemenea, după discuţii a avut loc ceremonia de semnare a Memorandumului între compania azeră SOCAR şi Romgaz. Astăzi am pus bazele unui nou coridor de transport în energie între Marea Caspică şi Marea Neagră”, a comunicat Virgil Popescu pe pagina sa oficială de Facebook, miercuri seară.

Virgil Popescu: „România devine un hub important atât din punct de vedere al energiei electrice, cât şi a gazelor naturale”

Virgil Popescu: „România devine un hub important atât din punct de vedere al energiei electrice, cât şi a gazelor naturale”

[Sursa foto: Facebook Virgil Popescu]
 

Acest nou coridor se adaugă coridorului de transport pentru energia verde, stabilit în septembrie, care leagă Marea Neagră de Marea Caspică, prin România, către restul Europei.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

Citeste si: Dosarul fostului primar Tudorache a ajuns din nou pe masa Parchetului

„România devine un hub important atât din punct de vedere al energiei electrice, cât şi a gazelor naturale. Şi împreună cu colegii azeri, cu care avem parteneriat strategic important, vom dezvolta investiţiile în România şi astfel vom asigura securitatea şi independenţa energetică a României  

şi în regiune”, a mai adăugat ministrul.  

Prin Memorandumul semnat miercuri, cele două companii oficializează intenţia lor de a explora oportunităţile de dezvoltare în comun a unui proiect de gaze naturale lichefiate la Marea Neagră.  

”Proiectul ar consta într-un terminal de lichefiere a gazelor naturale şi un terminal de regazeificare precum şi alte instalaţii şi facilităţi necesare în scopul transportului de gaze din zona caspică în România”, a mai transmis ministrul.  

Citeste si: Concediul de creștere a copilului ar putea fi acordat ambilor părinți, simultan


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si