La Spitalele Grigore Alexandrescu și Marie Curie se prezintă zilnic sute de copii cu febră, tuse și probleme respiratorii.

Unii copii se prezintă cu forme severe, asta pentru că foarte multe cazuri de viroze sunt în clase. Din cei peste 350 de pacienți veniți în fiecare zi la spital, aproape 30% dintre aceștia sunt cu viroze.

Citeste si: A început sezonul gripelor. Cum facem diferența între viroză și gripă?

Numărul virozelor a crescut de anul trecut

"În acest an, de când s-a renunţat la mască, au crescut foarte mult, în ultima perioadă numărul de cazuri, de pacienţi cu viroze respiratorii, dar şi cu enterocolite. Pacienţii vin cu rinoree, tuse, dar şi probleme de respirație", a declarat Larisa Chiriac, medic UPU Spitalul Marie Curie.

Citeste si: Aproape 50 de cazuri de pneumonii la copii după începerea școlii

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Am primit de două ori câte 50 de doze, aşteptăm să mai primim. Ne dorim foarte tare ca vaccinarea să aibă loc acum. Dacă vine în ianuarie-februarie, oamenii nu mai vor să se mai vaccineze, pentru că eficienţa este mai mică", a spus Rodica Tanasescu, medic de familie.

Citeste si: VIDEO- Valul de viroze a ajuns în spitale. Medicii spun că nu au vaccin împotriva pneumoniei

A început sezonul gripelor. Cum facem diferența între viroză și gripă?

Odată cu venirea toamnei și scăderea temperaturilor, nu puteam scăpa de virusurile care provoacă gripă sau viroză. În condițiile unei imunități reduse, a crescut numărul de cazuri de infecții respiratorii. Majoritatea sunt forme ușoare de boală, ce nu necesită internare, ci doar un tratament simptomatic, însă în unele situații boala se poate agrava, ajungându-se chiar la deces.  

„  Diagnosticul diferențial poate fi dificil de realizat doar pe baza datelor clinice, simptomatologia gripei fiind asemănătoare cu cea dată de alte peste 200 de virusuri, inclusiv Sars-Cov 2.

Citeste si:  Începe vaccinarea antigripală în România

Amigdalita streptococică și pneumoniile bacteriene, la debut, pot mima, de asemenea, simptomatologia din gripă."


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si