Secvențele genetice ale mostrelor virale prelevate de la piața de fructe de mare Huanan, din Wuhan, considerat a fi locul unde a început pandemia- erau "aproape identice" cu cele ale pacienților infectați cu coronavirusul, sugerând astfel că visurul SARS-CoV-2 ar putea proveni de la oameni, a declarat Tong Yigang de la Universitatea de Tehnologie Chimică din Beijing, potrivit CNN.

Cercetătorii au izolat trei tulpini de virus

Tong, care a vorbit la o conferință de presă organizată de Consiliul de Stat chinez cu privire la cercetările privind originea virusului, a declarat că peste 1.300 de probe de mediu și de animale congelate au fost prelevate în piață între ianuarie 2020 și martie 2020, iar cercetătorii au izolat trei tulpini de virus din probele de mediu. El a mai spus că nu există încă suficiente dovezi care să susțină studiile recente care au sugerat că originea virusului Covid-19 ar fi ratonii.

1.300 de probe de mediu și de animale congelate au fost prelevate în piață între ianuarie 2020 și martie 2020

1.300 de probe de mediu și de animale congelate au fost prelevate în piață între ianuarie 2020 și martie 2020

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Pălăria Melaniei, pantaloni scurţi şi lenjerie: obiectele vestimentare cele mai comentate la învestitura lui Trump. „Aproape a zburat”- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citește și: Un virus se răspândește rapid în Marea Britanie. Copii și vârstnicii sunt persoanele vizate

În cadrul aceluiași eveniment, un cercetător chinez de la Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), Zhou Lei, a făcut apel la o colaborare științifică la nivel mondial pentru depistarea originii virusului, afirmând că locul în care Covid-19 a fost descoperit pentru prima dată nu este neapărat locul în care acesta își are originea.

China nu a oferit detalii despre începuturile pandemiei

În trecut, China a fost aspru criticată  pentru că a blocat investigațiile internaționale privind originile virusului. La începutul săptămânii, Organizația Mondială a Sănătății a declarat că încă nu are date cheie din partea Chinei cu privire la începuturile epidemiei, un lucru pe care șeful programului său privind bolile emergente a spus că este "pur și simplu de neiertat".
Cu toate acestea, China susține în mod repetat că a fost transparentă și cooperantă cu OMS.

Dezbaterile legate de originile virusului au reapărut recent în urma unei evaluări făcute luna trecută de Departamentul de Energie al SUA, potrivit căreia acesta ar fi fost cel mai probabil rezultatul unui accident de laborator. Dar agenția americană a marcat, de asemenea, că este o determinare cu "încredere scăzută". Sâmbătă, Zhou a respins teoria scurgerii din laborator, spunând că este "extrem de improbabilă".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si