In articol:
Vişinată reţetă. Vișinata este o băutură tradițională românească pe care românii aleg să o prepare chiar ei, acasă, de mai bine de 2.000 de ani. Este nelipsită de pe mesele românilor.
Iată cum o poți prepara, chiar la tine acasă!
Vişinată reţetă: ingrediente
- 2 kg vișine cu tot cu sâmburi
- 2 l alcool dublu rafinat de 96 de grade
- 2 kg zahăr
- 2 l apă
Citeste si: Rețeta delicioasă de zmeurată. Iți vei da oaspeții pe spate
Vişinată reţetă: mod de preparare
Vișinele se spală bine, se curăță de codițe și se lasă la zvântat. Se amestecă 2 kilograme de vișine cu 2 litri de alcool de 96 grade și se lasă timp de o săptămână într-un loc întunecat, acoperite cu un tifon.
Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro
Daca nu aveți damigeană cu gâtul strâmt și folosiți borcane mai largi, atunci peste tifon puneți și o farfurioară.
După o săptămână cât au fost lăsate la macerat se prepară un sirop din 2 kilograme de zahăr și 2 litri de apă.
Citeste si: Sirop de păpădie: Reţeta care te va scăpa de durerile biliare
Damigeana se astupă cu un dop, iar totul se lasă la macerat pentru două luni într-un loc răcoros și întunecat.
După două luni vișinata se decantează (se strecoară) și se transferă în carafe speciale. Se pot păstra în cămară sau beci chiar și 2-3 ani și poate fi folosită și în prepararea unor deserturi precum: bomboane „bețive”, torturi, prăjituri, checuri, pandișpane.
Citeste si: Reţetă vişinată: Cum poţi face vişinată la tine acasă?