In articol:
Vitamina C. Beneficiile miraculoase pentru organism. Multe persoane asociază sezonul rece cu răcelile și gripa. Tot sezonul rece ne readuce în minte noțiunea de vitamina C și efectele pe care le are asupra sănătății noastre.
Istoria vitaminei C
Încă din secolul al 18-lea, vitamina C a fost folosita în scop medicinal, pentru a trata sau pentru a preveni boli asociate cu deficiența de vitamina C, precum și scorbutul. Acesta apare în urma unei abstinențe totale de la alimente vegetale proaspete. Vitamina C este un compus organic. Organismul uman nu poate sintetiza singur vitamina C.
Citeste si: Alimente bogate în vitamina D. Nu trebuie să lipsească din dieta ta
Din acest motiv este necesară o doză zilnică asigurată prin consumul de alimente care o conțin. Vitamina C este un nutrient vital.
Doza zilnică de vitamina C la adulți și copii
Putem lua vitamina C dacă avem febră, arsuri, diaree, hipertiroidie, deficit de fier sau proteine.
O doză mai mare poate provoca dureri abdominale, stări de greață și diaree.
Citeste si: Top cinci alimente bogate în vitamina K
Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro
Dozele recomandate de vitamina C pe zi sunt următoarele: 75 mg la femei, 90 mg la b[rbati, 85 mg la femeile însărcinate și 120 mg la cele care alăptează. La copii, aceastaă doză diferă în funcție de vârstă, fiind un nutrient esențial pentru dezvoltarea țesuturilor și creșterea armonioasă: 0-6 luni – 40 mg, 7-12 luni – 50 mg, 1-3 ani – 15 mg, 4-8
Beneficii Vitamina C
Vitamina C este un antioxidant puternic. Susține capacitatea naturală de protecție a organismului.
În sezonul rece, trebuie să ne protejăm pielea mai mult că de obicei. Vitamina C ajută la îmbunătățirea aspectului epidermei prin favorizarea producerii de colagen.
Potrivit studiilor, un consum ridicat de vitamina C scade riscul apariției bolilor la nivelul plămânilor, corzilor vocale, gâtului și al cavității bucale.
Ajută la scăderea în greutate. Dacă vom consuma alimente și suplimente care conțin vitamina C, avem succes în arderea grăsimilor.
Răcelile pot fi prevenite consumând vitamina C. Este un ajutor de baza în tratarea răcelilor. De asemenea, reduce atât simptomele asociate răcelilor cât și durata stărilor aferente.
Suplimentele pe baza de vitamina C ajută la scăderea tensiunii arteriale și a presiunii sistolice a sângelui.
Citeste si: Cinci legume pe care le poți păstra la congelator peste iarnă. Trucurile gospodinelor