Close sidebar
Close sidebar

Vitamina C. Beneficiile miraculoase pentru organism

Vitamina C. Beneficiile miraculoase pentru organism. Vitamina C este foarte importantă pentru buna funcționare a organismului nostru. De asemenea, acesta nu o poate produce singur. Iată care sunt beneficiile mai puțin cunoscute ale vitaminei C!

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Vitamina C. Beneficiile miraculoase pentru organism. Multe persoane asociază sezonul rece cu răcelile și gripa. Tot sezonul rece ne readuce în minte noțiunea de vitamina C și efectele pe care le are asupra sănătății noastre.

Istoria vitaminei C

Încă din secolul al 18-lea, vitamina C a fost folosita în scop medicinal, pentru a trata sau pentru a preveni boli asociate cu deficiența de vitamina C, precum și scorbutul. Acesta apare în urma unei abstinențe totale de la alimente vegetale proaspete. Vitamina C este un  compus organic. Organismul uman nu poate sintetiza singur vitamina C.

Citeste si: Alimente bogate în vitamina D. Nu trebuie să lipsească din dieta ta

Din acest motiv este necesară o doză zilnică asigurată prin consumul de alimente care o conțin. Vitamina C este un nutrient vital.

Doza zilnică de vitamina C la adulți și copii

Putem lua vitamina C dacă avem febră, arsuri, diaree, hipertiroidie, deficit de fier sau proteine.

În perioada rece este recomandat  să luăm între 500 și 1000 mg de vitamina C zilnic. Doza zilnică maxim admisă de vitamina C este de 2000 mg.

O doză mai mare poate provoca dureri abdominale, stări de greață și diaree.

Citeste si: Top cinci alimente bogate în vitamina K

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Dozele recomandate de vitamina C pe zi sunt următoarele:  75 mg la femei, 90 mg la b[rbati, 85 mg la femeile însărcinate și 120 mg la cele care alăptează. La copii, aceastaă doză diferă în funcție de vârstă, fiind un nutrient esențial pentru dezvoltarea țesuturilor și creșterea armonioasă: 0-6 luni – 40 mg, 7-12 luni – 50 mg, 1-3 ani – 15 mg, 4-8

ani – 25 mg, 9-13 ani – 45 mg, la baieții între 14-18 ani fiind 75 mg iar la fetele intre 15-18 ani – 65 mg. Persoanele fumătoare pot mări doza de vitamina C recomandată cu 35 mg.

Beneficii Vitamina C

Vitamina C este un antioxidant puternic. Susține capacitatea naturală de protecție a organismului.

În sezonul rece, trebuie să ne protejăm pielea mai mult că de obicei. Vitamina C ajută la îmbunătățirea aspectului epidermei prin favorizarea producerii de colagen.

Potrivit studiilor, un consum ridicat de vitamina C scade riscul apariției bolilor la nivelul plămânilor, corzilor vocale, gâtului și al cavității bucale.

Ajută la scăderea în greutate. Dacă vom consuma alimente și suplimente care conțin vitamina C, avem succes în arderea grăsimilor.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Răcelile pot fi prevenite consumând vitamina C. Este un ajutor de baza în tratarea răcelilor. De asemenea, reduce atât simptomele asociate răcelilor cât și durata stărilor aferente.

Suplimentele pe baza de vitamina C ajută la scăderea tensiunii arteriale și a presiunii sistolice a sângelui.

Citeste si: Cinci legume pe care le poți păstra la congelator peste iarnă. Trucurile gospodinelor

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI