Kyrylo Budanov, directorul serviciilor militare ucrainene de informaţii, spune că surse din anturajul lui Putin de la Kremlin au transmis că liderul de la Moscova este în fază terminală de boală.

Citește și: Volodimir Zelenski, mesaj după discuția cu Iohannis: Vom proteja și mai mult zona Mării Negre

Afirmațiile au fost făcute zilele trecute într-un interviu acordat postului american ABC News.

"Sper că va muri în curând", afirmă Kyrylo Budanov. 

”Noi credem că este vorba despre un cancer”, declară Budanov, care subliniază că deţine aceste informaţii din ”surse umane”.

Ce ar urma după moartea lui Putin

”Acest război ar trebui să se termine înainte să moară el (Putin)”, subliniază el.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Budanov, un ofiţer de rang înalt, care a preluat conducerea spionajului militar ucrainean în 2020, a fost acuzat recent de către Serviciile ruse de informaţii (FSB) că este unul dintre oamenii de la originea atacului Podului Crimeea, în octombrie.

Kyrylo Budanov

Kyrylo Budanov, convins că Putin nu mai trăiește mult

[Sursa foto: Twitter]

Citește și: Papa Benedict al XVI-lea, condus pe ultimul drum la Vatican. Va fi înmormântat în trei sicrie

Niciodată nu s-a comunicat nimic despre vreo eventuală boală a liderului de la Kremlin, însă circulă multe zvonuri despre starea sănătăţii acestuia.

Potrivit unor surse din spionajul american, fostul ofiţer KGB ar fi urmat- în aprilie 2020- un tratament al unui cancer într-un stadiu avansat.

În ceea ce privește viitorul Rusiei, Budanov a spus că există mai multe scenarii în joc, dar mesajul este clar: "Nu ar trebui să vă fie frică de transformarea Rusiei. Nu va fi decât de folos întreaga lume".

"Rusia nu mai este o amenințare militară pentru lume"

Regimul lui Putin „este un haz pentru toată lumea”, a spus Budanov, adăugând că trupele ruse sunt aproape reduse la apărarea teritoriilor pe care le ocupă încă în Ucraina – „și nu pentru mult mai mult”.

„Rusia nu mai este o amenințare militară pentru lume, ci doar o poveste fantastică”, a adăugat el.

Singura problemă care mai rămâne, a mai spus Budanov, este arsenalul nuclear al Rusiei „și regimul incontrolabil”.

Asta va conduce „întreaga lume să realizeze necesitatea denuclearizării Rusiei sau cel puțin a unei supravegheri internaționale a arsenalului său nuclear”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si