Vladimir Putin s-a întâlnit vineri, 9 iunie, cu președintele din Belarus Aleksander Lukașenko la reședința Bocharov Ruchei din orașul stațiune Soci din Rusia, relatează presa internațională.

Citește și: Momentul șocant în care tânărul rus de 20 de ani este sfârtecat de rechin în Marea Roșie, Egipt

Vladimir Putin a declarat vineri că Moscova va desfășura o parte dintre armele sale nucleare tactice în Belarus luna viitoare, o mișcare pe care opoziția din Belarus a descris-o ca o încercare de șantaj la adresa Occidentului.

Citește și: A murit Vera Putina, mama "secretă" a lui Vladimir Putin

Putin a declarat în timpul întâlnirii cu președintele Lukașenko că lucrările de construire a instalațiilor pentru arme nucleare vor fi finalizate în perioada 7-8 iulie, iar acestea vor fi mutate pe teritoriul vecinului Rusiei.

Vladimir Putin și Aleksandr Lukashenko

Vladimir Putin și Aleksandr Lukashenko

[Sursa foto: Kremlin.ru]

Putin, convins că a început contraofensiva Ucrainei

Preşedintele rus a mai declarat vineri, la Soci, că a început contraofensiva ucraineană, după cum o demonstrează desfăşurarea de întăriri inamice pe front, transmit agențiile internaționale. Potrivit lui, operațiunile ucrainenilor nu au avut succes.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: China, mutare neașteptată în războiul dintre Rusia și Ucraina

"Putem constata cu certitudine că ofensiva (ucraineană) deja a început", a declarat Putin presei, potrivit agenţiei de presă Interfax.

Vladimir Putin și Aleksandr Lukashenko

Vladimir Putin și Aleksandr Lukashenko, la Soci

[Sursa foto: Belta.by]

"Acest lucru este dovedit de utilizarea rezervelor strategice. Trupele ucrainene nu și-au atins obiectivele în niciun sector – datorită curajului soldaților ruși, organizării corecte a trupelor", a adăugat Putin, potrivit unei secvențe postate pe canalul Telegram.

Putin amenință cu armele nucleare

Mutarea anunțată de Vladimir Putin vine în timp ce Ucraina a intensificat atacurile în mai multe sectoare ale liniei frontului în ceea ce unii observatori văd drept începutul contraofensivei sale mult așteptate.

Rusia a folosit teritoriul Belarusului pentru a-și trimite trupele în Ucraina pe 24 februarie 2022 și a păstrat forțele și armele pe teritoriul aliatului său.

„Totul decurge conform planului”, a spus Putin în remarci televizate, în timp ce îl găzduia pe Lukașenko la reședința sa din stațiunea Soci, la Marea Neagră.

„În perioada 7-8 iulie, pregătirile instalațiilor relevante vor fi finalizate și vom începe imediat activitățile legate de desfășurarea acestor arme pe teritoriul dumneavoastră.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si