Vladimir Putin se pregătește să folosească „tatăl tuturor bombelor” în timp ce ucrainienii curajoși rețin avansul tancurilor spre centrul Kievului, dar și în alte orașe, transmite Daily Mail.

Citeste si: Volodimir Zelenski, mesaj sâmbătă dimineaţa din centrul Kievului: "Sunt aici, nu vom depune arme"

Occidentul avertizează că Rusia ar putea folosi o armă teroristă care vaporizează corpurile în cadrul unui asalt amfibie masiv, pe măsură ce invadatorii se confruntă cu o rezistență acerbă, neașteptat de puternică la Kiev.

Putin ar putea recurge la arme termobarice de mare putere

Rusia ar putea folosi super-arme care au efectul de a zdrobi organele interne dacă atacul lor asupra Ucrainei se blochează, au avertizat oficialii occidentali vineri seară.

Potrivit sursei citate, occidentalii se tem că Vladimir Putin ar putea recurge la arme termobarice de mare putere – bomba supranumită de Kremlin „tatăl tuturor bombelor” – în timp ce ucrainienii curajoși rezistă încercărilor sale de a prelua controlul Kievului.

Citeste si: Prima slăbiciune a lui Vladimir Putin. "Este tot mai încordat, mai crispat"

Există, de asemenea, îngrijorarea că unitățile care au întârziere pe măsură ce se confruntă cu o opoziție puternică ar putea recurge la bombardamente fără discriminare ca armă teroristă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ce este "tatăl tuturor bombelor"

După ce SUA au lansat în 2017 în Afganistan o bombă GBU-43/B, cea mai puternică armă convenţională americană şi supranumită "mama tuturor bombelor", presa rusă a amintit că Moscova are în arsenalul ei 'tatăl tuturor bombelor', un proiectil care conform ziariştilor ruşi ar fi chiar de patru ori mai puternic decât cel american.

Citeste si: Angela Merkel condamnă în termeni duri atacul lui Putin în Ucraina

Deşi informaţiile despre bomba rusească sunt confidenţiale, se ştie că este vorba despre o bombă termobarică, cunoscută în Rusia sub numele de 'Bombă Aeriană cu Vid de Putere Crescută' (AVBPM, conform acronimului ei din limba rusă).

Bomba supranumită 'tatăl tuturor bombelor' a fost dezvoltată la începutul anilor 2000 şi testată cu succes de armata rusă în anul 2007.

Citeste si: LIVE A treia zi de război Rusia-Ucraina. Se duc lupte grele pe străzile din Kiev. Bloc turn, lovit de o rachetă. Rușii bombardează dinspre Marea Neagră

Atunci proiectilul a fost lansat dintr-un bombardier strategic TU-160 şi a ras complet un bloc de locuinţe din poligonul unde s-a efectuat testul, cu o putere distructivă nemaivăzută până atunci la o bombă convenţională (nenucleară). 

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

"Bomba bombelor" deținută de Rusia, comparabilă cu aceea a unui focos nuclear

Bomba rusească este mai uşoară decât GBU-43/B, însă puterea deflagraţiei pe care o produce echivalează cu cea a 44 de tone de TNT, de patru ori superioară celei americane, datorită folosirii ultimelor progrese din domeniul nanotehnologiei. 

'Rezultatele probelor demonstrează eficienţa proiectilului şi forţa sa este comparabilă cu aceea a unui focos nuclear. De asemenea- şi doresc să subliniez acest lucru- nu contaminează mediul înconjurător, spre deosebire de ceea ce se întâmplă cu armele atomice' deşi 'orice fiinţă umană este pur şi simplu vaporizată' în raza sa de acţiune, declara în anul 2007 un general rus. 

Citeste si: Rusia amenință Finlanda și Suedia cu "repercusiuni militare grave"

 

Respectiva bombă rusească este de asemenea eficientă- la fel ca şi cea americană- pentru distrugerea buncărelor subterane. Însă nu se ştie cine este compania producătoare a bombei ruseşti şi nici numărul proiectilelor de acest fel aflate în dotarea armatei ruse.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si