Surse citate de BBC au prezentat detaliile apelului telefonic făcut de președintele Vladimir Putin, în care liderul de la Kremlin listează cererile sale pentru un acord de pace cu Ucraina.

Citeste si: Rusia vrea să pună mâna pe toată Europa de Est- avertismentul fostului ministru de Externe de la Moscova

Președintele Rusiei l-a sunat pe președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, joi după-amiază, și i-a explicat care sunt condițiile sale pentru un acord de pace cu Ucraina.

BBC News a vorbit cu principalul consilier și purtător de cuvânt al lui Erdogan, Ibrahim Kalin, care face parte dintr-un număr mic de oficiali aflați la curent cu discuția telefonică.

Care sunt condițiile lui Putin pentru oprirea războiului din Ucraina

Una dintre cererile principale ale lui Putin este ca Ucraina să fie neutră și să nu solicite aderarea la NATO, lucru pe care președintele ucrainean l-a acceptat deja, se arată în raportul BBC.

Citeste si: China este de părere că SUA ar trebui să ia măsuri, în loc să alimenteze conflictul

Există, de asemenea, solicitări ca Ucraina să treacă printr-un proces de dezarmare pentru a se asigura că nu există nicio amenințare la adresa Rusiei. O altă condiție se referă la protecția limbei ruse în Ucraina, potrivit Mirrorr.co.uk.

Vladimir Putin propune negocieri față în față cu Zelenski

Potrivit sursei citate, altă cerere este „deznazificarea”, solicitare care este ofensatoare pentru președintele Zelenski, care este evreu.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Alte discuții au implicat statutul Donbasului în estul Ucrainei, deși nu au fost oferite detalii specifice în acest sens.

Vladimir Putin a spus că unele dintre negocieri ar trebui să fie față în față cu Zelenski, întâlnire pentru care se spune că acesta din urmă este pregătit.

Citeste si: Soldații ruși sunt demoralizați și se împușcă în picior pentru a pleca acasă

Un acord de pace ar putea dura mult timp pentru a ajunge real și va trece mult timp până când Ucraina va putea reconstrui orașele pe care Rusia le-a distrus.

Rusia și-a extins atacurile cu rachete la Lviv, în vestul Ucrainei, după ce serviciile de informații britanice și americane sugerau că invazia lui Vladimir Putin a făcut doar „progresuri minime” în această săptămână.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si