Președintele rus a apărat invazia țării sale în Ucraina, susținând că Moscova trebuie să apere vorbitorii ruși din estul Ucrainei, dar și propriile interese.

„Am spus acest lucru la începutul operaţiunii şi am spus-o înainte de a se lua această decizie. O decizie dificilă, fără îndoială”, a declarat Putin, încadrul unei întâlniri alături de însoţitoarele de zbor ale companiilor aeriene ruse, transmisă de televiziunea publică, citează G4media.ro.

Citeste si: VIDEO| Un avion rusesc a fost doborât lângă Cernihiv. Pilotul a supraviețuit, dar a fost prins de ucraineni

Liderul de la Kremlin a spus că totul merge conform planului în Ucraina, iar trupele rusești își vor îndeplini obiectivele în cadrul ”operaţiunii militare speciale”, aşa cum o numeşte Vladimir Putin notează Reuters.

Legea marțială nu va fi introdusă în Rusia 

Potrivit AFP, Vladimir Putin a anunțat că nu va introduce legea marțială în Rusia, ținând cont de zvonurile potrivit cărora ar avea în plan o astfel de decizie, cauza fiind conflictul lansat chiar de el în Ucraina.

Citeste si: Situație neprevăzută la Kremlin: Rusia acuză Vestul de "banditism". Amenințări cu contra-măsuri, în a 10 a zi de război în Ucraina

„Legea marţială este pusă în aplicare (…) în caz de agresiune, în special în regiunile în care au loc lupte.

Noi nu avem o astfel de situaţie şi sper că nu va interveni”, a spus liderul de la Kremlin, fiind întrebat de angajații companiei aeriene ruse Aeroflot.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Vladimir Putin a spus că își dorește ca Ucraina să fie „demilitarizată”, „denazificată” și să dețină un statut neutru.

Ruşii nu respectă înțelegerile. Civilii nu pot fi evacuaţi din Mariupol

Autorităţile din Ucraina au anunţat că au trecut la contraofensivă în ziua a 10-a a războiului. Podul care face legătură dintre Odessa şi Transnistria a fost aruncat în aer pentru a împiedica un eventual atac venit din republica separatistă. Conform canalului de Telegram al Radei Supreme a Ucrainei, armata ucraineană bruiază comunicaţiile militare ruseşti pe unde scurte. În locul ordinelor comandanţilor, soldaţii ruşi aud imnul naţional al Ucrainei.

Citeste si: Klaus Iohannis merge în tabăra de refugiați de la Siret

Acordul de încetare a focului pentru coridoare umanitare nu este respectat la Mariupol de către forţele armate ruse, a anunţat viceprimarul Serghei Orlov, citat de BBC.

"Ruşii continuă să ne bombardeze şi să folosească artileria. Este o nebunie. Nu există încetare a focului în Mariupol şi nu există încetare a focului pe tot parcursul traseului.

Civilii noştri sunt gata de evacuare, dar nu pot scăpa de sub bombardamente",  a spus el.

Citeste si:  VIDEO| Cum se opun ucrainenii în fața rușilor care au ocupat un oraș

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Încetarea focului era prevăzută pentru intervalul 11.00- 16.00, iar civilii urmau să fie evacuaţi pe coridorul Mariupol- Nikolske- Rozivka- Polohî- Orîkhîv- Zaporojie.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si