Vladimir Putin l-a desemnat pe „Măcelarul de la Mariupol” să rezolve războiul din Ucraina
Vladimir Putin și-a concediat generalul de armată preferat și l-a angajat pe „Măcelarul de la Mariupol” pentru a-l înlocui.
Preşedintele rus Vladimir Putin l-a demis pe generalul adjunct Dmitri Bulgakov, în vârstă de 68 de ani, pentru a-l aduce în prim-plan pe Mihail Mizintsev după o serie de eșecuri în timpul războiului din Ucraina.
Bulgakov a fost făcut țap ispășitor pentru eșecurile țării în timpul conflictului, informează Mirror.co.uk.
Citeste si: Putin testează de urgență bomba nucleară "Cernobîlul zburător"
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Promovarea militarului de 59 de ani a fost salutată de susținătorii pro-război de la Moscova, după repetatele umilințe militare din Ucraina.
The Russian Ministry of Defense reported on Sept. 24 that Colonel-General Mikhail Mizintsev has been appointed Deputy Defense Minister and will oversee logistics for the Russian Armed Forces, replacing Army General Dmitry Bulgakov.
— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) September 25, 2022
Liderul de la Kremlin a promulgat sâmbătă amendamentele legislative ce prevăd pedepse de până la 10 ani de închisoare pentru militarii care dezertează sau refuză să lupte în perioade de mobilizare.
Pe de altă parte, sâmbătă la prânz au reînceput în mai multe oraşe ruseşti protestele convocate de mişcarea de opoziţie a tinerilor ''Vesna'' împotriva mobilizării şi războiului din Ucraina, relatează Agerpres.
Citeste si: Odesa, atacată din Marea Neagră cu drone iraniene
Potrivit OVD-Info, un ONG care susţine că ţine o evidenţă a arestărilor la aceste proteste, până ''la ora 12:30 GMT peste 120 de persoane fuseseră arestate deja în 11 oraşe'', printre care Novosibirsk, Tomsk, Habarovsk sau Ivanovo. Noi proteste sunt aşteptate să înceapă de asemenea la Moscova şi Sankt Petersburg.
Potrivit Kremlinului, Putin a promulgat și legea care facilitează dobândirea cetăţeniei ruse pentru străinii care se înrolează pentru cel puţin un an în armata rusă, lege adoptată în contextul în care Rusia caută prin toate mijloacele să recruteze soldaţi care să lupte în Ucraina, ţară care la rândul ei şi-a creat încă de la începutul invaziei ruse, în februarie, o ''legiune internaţională'' pentru combatanţii străini.
După ce Putin a anunţat miercuri mobilizarea a circa 300.000 de rezervişti, cinci deputaţi din partidul său Rusia Unită au cerut să redevină militari activi în armată.
''Am servit în armata sovietică în Polonia. Am fost comandantul echipajului unui tun autopropulsat.
Am ieşit din armată cu gradul de maistru militar, acum sunt maior în rezervă. Şi trebuie să-mi fac datoria'', a declarat unul dintre aceşti deputaţi, Oleg Kolesnikov, potrivit CNN.