Close sidebar
Close sidebar

Vladimir Putin rămâne președinte până în 2036. Vot masiv al populației

Majoritatea rușilor au aprobat, miercuri, amendamentele la constituția Rusiei, permițând lui Vladimir Putin să dețină puterea până în 2036.

I.C.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Deși au existat numeroase rapoarte privind presiunile aplicate asupra votanților și alte neregului, 71% dintre alegătorii ruși au votat pentru schimbarea Constituției, potrivit oficialilor electorali, citați de AP.

Pentru prima dată în Rusia, urnele au fost deschise timp de o săptămână pentru a spori participarea, fără a crește numărul persoanelor din secțiile de votare, pentru a împiedica răspândirea coronaviruusului- dispoziție pe care criticii Kremlinului au denunțat-o ca un instrument suplimentar pentru manipularea rezultatului.

Pe cea mai estică peninsulă a Rusiei, ce se află cu nouă ore înaintea Moscovei, oficialii au anunțat rapid rezultatele preliminare care arată că 80% dintre alegători au susținut modificările, iar în alte părți ale Orientului îndepărtat aceștia au declarat că modificările au fost aprobate de peste 70% dintre alegători.

Cifrele oficiale, sub semnul întrebării

Criticii Kremlinului și observatorii electorali independenți au pus sub semnul întrebării cifrele oficiale.

Citeste si: Ana Maria Vasiliu va fi înmormântată lângă Mădălina Manole. Trupul neînsuflețit al tinerei a fost depus la o capelă din Ploiești. Ce se întâmplă cu Gabriel Vasiliu în aceste momente- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică rară, în timpul restaurării catedralei Notre-Dame: Sicriul unui cunoscut poet a fost găsit în toiul lucrărilor- antena3.ro

Citeste si: Putin cere ajutorul Turciei și Iranului. Ce vrea să facă în Siria

„Ne uităm la regiunile învecinate, iar anomaniile sunt evidente- există regiuni în care participarea este artificială, există regiuni în care prezenșa este mai mult sau mai puțin reală”, a declarat pentru Associated Press co-președintele grupului independent de monitorizare al alegerilor.

Putin, președinte pe viață

Vladimir Putin, în vârstă de 67 de ani, care este la putere de mai bine de două decenii- mai mult decât ori caer alt lider de la Kremlin de la Stalin- a spus că nu a hotărât dacă va candida la alegerile prezidențiale din 2024. El a susținut că resetarea termenului era decesară pentru a-și păstra locotenenții care s-au concentrat pe munca lor în loc să caute alți succesori.

Citeste si: Defilare militară şi patriotism înaintea referendumului lui Putin

Chiar dacă aprobarea parlamentului rus era suficientă pentru a trece legea, președintele rus a adus planul constituțional în fața alegătorilor pentru a arăta sprijinul larg de care se bucură.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI